V Praze unikal plyn, hasiči evakuovali asi 80 lidí

Praha - Na pražském sídlišti Jižní Město dnes večer unikal plyn. Hasiči spolu s policisty evakuovali asi 80 lidí.

Objekt byl odvětráván pomocí takzvaného nejiskřivého odsavače. Dorazily také pohotovostní služby plynařů a energetiků, informovali na twitteru pražští hasiči.

Policisté uvedli, že na místo vyslali pohotovostní motorizovanou jednotku, speciální pořádkovou jednotku i příslušníky místního oddělení Jižní Město. Lidé, kteří museli opustit své byty, mohli využít evakuační autobus dopravního podniku, v němž jim policisté poskytli potřebné informace o situaci.

Hasiči mezitím provedli měření koncentrace uniklého plynu. "Probíhají výkopové práce, aby se plynaři dostali k místu úniku. Vymezili jsme nebezpečný perimetr," uvedli hasiči před půlnocí.

Související

V bangladéšské mešitě explodoval plyn. (5.9.2020)

V bangladéšské mešitě explodoval plyn. 17 mrtvých, mnoho vážně zraněných

Sedmnáct lidí přišlo o život a dalších téměř 40 bylo v noci na dnešek zraněno při výbuchu plynovodního potrubí a následném požáru v mešitě na okraji bangladéšské metropole Dháka. Tragédie se stala v době večerních modliteb, napsala s odvoláním na místní úřady agentura Reuters. Příčinu požáru nyní úřady vyšetřují.
Policie SR, ilustrační fotografie

V Dunajské Stredě evakuovali kvůli úniku plynu sto lidí

Kvůli úniku plynu v obytném domě v Dunajské Stredě dnes slovenští hasiči evakuovali zhruba sto lidí. Únik byl nahlášen kolem osmé hodiny ráno na sídlišti Nová Ves, informovala média Zuzana Farkasová ze slovenského hasičského prezidia. Před více než dvěma týdny způsobil výbuch unikajícího plynu v Prešově smrt osmi lidí.

Více souvisejících

Únik plynu Hasiči

Aktuálně se děje

před 2 minutami

před 11 minutami

před 34 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Evropou prošly prvomájové demonstrace. V Německu a Francii zasahovala policie

Prvomájové demonstrace v Paříži a německých městech byly provázeny napětím a incidenty. V Paříži došlo k rozbíjení nejméně dvou výloh obchodů radikály, zatímco ve Stuttgartu se střetly protestující s policií, jak informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy