Incident s Romy na koupališti? DSSS uskuteční protest navzdory zákazu města

Dubí - V Dubí na Teplicku po vážném incidentu na tamním koupališti roste napětí. Dělnická strana sociální spravedlnosti (DSSS) uskuteční protest v sobotu 18. srpna navzdory tomu, že město akci na vybraném místě zakázalo.

Dělnická strana se rozhodla uspořádat shromáždění před městským úřadem. "Cílem je upozornit na to, co se stalo nejen v Dubí, ale i na další incidenty v Ústeckém kraji," řekl ČTK předseda DSSS Tomáš Vandas.

Radnice s konáním shromáždění před svým sídlem nesouhlasí. "Vybrali místo v centru, kde se sbíhají dvě jednosměrné ulice, je tam pošta, úřad. V tu dobu se konají čtyři sňatky a je to jediný výjezd od úřadu. Druhý výjezd je jediný ze sídliště, pokud by došlo k problému, nikdo se tam nedostane. Proto jsme v souladu se zákonem vydali zákaz a zároveň jsme navrhli náhradní místo Školní náměstí," uvedl starosta města Petr Pípal. 

Školní náměstí je podle něj vzdáleno zhruba 200 metrů od místa navrženého DSSS. "Podle nás je to někde na okraji města. My si myslíme, že adekvátní je, aby se lidé sešli v centru. Prostranství je tam dostatečné," míní Vandas. 

Na koupališti vznikla minulý týden roztržka mezi dvěma ženami údajně kvůli dětem v brouzdališti. Napadené ženy se zastal mladý muž, který utrpěl zranění. Policie obvinila 26letou ženu z Teplic. "Zatím padlo jen jedno obvinění a na případu dále kriminalisté pracují," řekl dnes ČTK mluvčí teplické policie Dan Vítek.

Související

Ministerstvo vnitra ČR

Extremismus v ČR? Neonacisté jsou rozdrobení, anarchisté početně slabí, uvádí zpráva

Pravicově extremistické hnutí bylo loni výrazně fragmentované. Radikální levice byla nadále početně slabá, dominovala jí anarchistická scéna. Uvádí to výroční pravidelná zpráva o extremismu, kterou zpracovalo ministerstvo vnitra a kterou má ČTK k dispozici. Počet extremistických trestných činů po dřívějším poklesu meziročně vzrostl o deset na loňských 153, policie objasnila 102 z nich.

Více souvisejících

dsss Tomáš Vandas Romové

Aktuálně se děje

před 34 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Irácká věznice Abú Ghrajb

20 let od kauzy Abú Ghrajb. Mučení vězňů pomáhalo rekrutovat dobrovolníky do teroristických skupin, říká odborník

Reportáž americké televize CBS News zveřejněná 28. dubna 2004 upozornila na nehumánní zacházení s vězni zadržovanými americkými vojáky v irácké věznici Abú Ghrajb. Jak vyplývá z rozhovoru, který webu EuroZprávy.cz poskytl expert na Blízký východ Josef Kraus, pro další vývoj v okupovaném Iráku měla kauza nezanedbatelný význam. Nejenže byla v arabské společnosti interpretována jako ukázka západního pokrytectví a dvojího metru v otázce lidských práv, ale mobilizační potenciál záběrů ponižovaných muslimů následně dokázala využít militantní a teroristická uskupení v regionu, konstatuje politolog z Masarykovy univerzity v Brně. Dále vysvětlil například to, proč byl americký přístup ke kauze problematický a jakou roli obecně sehrály věznice a detenční zařízení v radikalizaci irácké společnosti po roce 2003. 

před 11 hodinami

před 12 hodinami

včera

Martin Chlumský

Do čela Sokola byl zvolen Martin Chlumský

Martin Chlumský byl dnes zvolen do čela České obce sokolské (ČOS). Chlumský již od března dočasně řídil organizaci poté, co v souvislosti s podvodem rezignovala tehdejší starostka Hana Moučková.

včera

včera

včera

Vrtulník Kamov Ka-32 ve vzduchu.

VIDEO: Ukrajinci zaútočili na mezinárodní letiště v Moskvě

Ukrajinská vojenská tajná služba HUR se pochlubila likvidací helikoptéry Kamov Ka-32, což mělo  proběhnout na moskevském letišti. Jejím agentům se údajně podařilo proniknout na letiště, kde provedli akci, která byla zachycena na videu. Následně helikoptéra skončila v plamenech.

včera

Šéf ukrajinské armády přiznal, že situace na frontě se neustále zhoršuje

Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj dnes na Telegramu informoval o zhoršující se situaci na operační i strategické úrovni ukrajinských vojsk na frontě. Tuto skutečnost sdělil také západním spojencům během virtuálního zasedání kontaktní skupiny pro Ukrajinu. Zároveň ruská armáda oznámila dobytí dvou vesnic v Doněcké oblasti a průlom v ukrajinské obraně.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy