Hokejový mistr světa Svoboda boural pod vlivem, v Pardubicích za to dostal padáka

Hokejový mistr světa z roku 2005 Adam Svoboda byl kvůli dopravní nehodě pod vlivem alkoholu odvolán z funkce trenéra brankářů extraligových Pardubic. O víkendu byl účastníkem autohavárie, po které mu podle Pardubického deníku naměřili 1,8 promile alkoholu.

"Adam Svoboda informoval vedení klubu, že byl v sobotu účastníkem dopravní nehody a že svou situaci řeší se svým právním zástupcem. Klub ji ze své pozice považuje za osobní záležitost Adama Svobody a o jeho nástupci v realizačním týmu intenzivně jedná," uvedl pardubický klub v tiskovém prohlášení.

Nehoda se stala v sobotu před sedmou hodinou večer mezi Přeloučí a Valy. Podle Pardubického deníku volvo XC90, které řídil Svoboda, přejelo do protisměru, a srazilo se s felicií. Oba řidiči utrpěli zranění.

"Byli převezeni do nemocnice, jeden s povrchovým poraněním krku, druhý se zhmožděním hrudníku a hlavy," uvedl mluvčí Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje Aleš Malý.

"Řidič vozidla Volvo se na místě na výzvu policistů podrobil dechovým zkouškám na alkohol. V obou případech byla zkouška pozitivní, a to s hodnotou 1,8 promile," uvedl mluvčí pardubické policie Jiří Tesař.

Čtyřicetiletý Svoboda se stal trenérem brankářů Pardubic před touto sezonou. Kariéru ukončil po sezoně 2016/17, kterou strávil v kazašském Bejbarysu Atyrau. Odchovanec Komety Brno chytal v extralize za Spartu, Pardubice, Slavii, Plzeň a Hradec Králové. Působil také v Norimberku, Togliatti, celku Timra IK a v Omsku.

V české reprezentaci odchytal 32 zápasů a vedle zlata z Vídně má i stříbro z roku 2006 z Rigy. V extralize získal tituly v roce 2008 se Slavií a o pět let později s Plzní.

Poslední tým extraligové tabulky Pardubice musí řešit další potíže. Na konci srpna informoval server SeznamZprávy, že obránce Petr Čáslava, který je jedním akcionářů klubu, měl při dopravní kontrole pozitivní test na kokain.

Mistr světa z roku 2010 Čáslava je v Dynamu v současné době asistentem trenéra Ladislava Lubiny, který v červenci 2008 způsobil dopravní nehodu, při níž zahynul otec fotbalisty Vratislava Lokvence. Lubina z místa nehody utekl a na policii se přihlásil za více než šest hodin. V květnu 2009 byl za nehodu, útěk od nehody a neposkytnutí pomoci odsouzen na dva roky podmíněně.

Související

Více souvisejících

pardubice HC Pardubice Adam Svoboda Alkohol

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 11 minutami

před 30 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Ústav pro studium totalitních režimů.

Kudrnův ÚSTR: Nákladné soudy, odborná ostrakizace, matení veřejnosti

Od nástupu Ladislava Kudrny do funkce ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) uplynuly dva roky. Letmé ohlédnutí za jeho dosavadním působením v čele uvedené instituce neskýtá příliš povzbudivý pohled. Pro politickou reprezentaci, která o směřování ústavu naneštěstí fakticky rozhoduje, by mělo jít o příležitost zamyslet se nad tím, zda je ve veřejném zájmu nadále podporovat management, který se krom banálních proklamací na adresu nedávné historie může pochlubit především sérií prohraných soudních sporů s ředitelovými kritiky a současnými i bývalými zaměstnanci.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Hokej, ilustrační fotografie.

Z posil z NHL už reprezentaci opustil Zadina, následoval ho i Kodýtek. Týmu bude pomáhat kouč Gross

Týden před startem světového šampionátu v Praze a Ostravě se český národní tým ukazuje fanouškům v Brně, kde se konají České hokejové hry. Jedná se o závěrečnou přípravu na hokejový vrchol této sezóny v domácím prostředí, a proto není divu, že je o tuto akci mezi hokejisty ohromný zájem a na závěrečnou přípravu tak přijelo ze zámoří až deset hokejistů. Národní tým už ale stihli po úvodním zápase v Brně s Finy (1:4) opustit Filip Zadina ze San Jose a Petr Kodýtek z Ilvesu Tampere. Posilu si pak do realizačního týmu přivedl i ze Sparty, a to trenéra Pražanů Pavla Grosse, jenž bude pomáhat se skautingem. 

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Anthony Blinken a Yoav Gallant

USA nadále odrazují Izrael od postupu do Rafáhu. Z OSN zní hlasy o hladomoru

Washington nadále odrazuje Izrael od útoku na Rafáh na jihu Pásma Gazy. Podle amerického ministra zahraničí Antonyho Blinkena by způsobil nepřijatelné škody, uvedly světové agentury. Izrael podle USA zatím nepředstavil plán ochrany obyvatel, přičemž je známo, že ve městě se tísní až půldruhého milionu lidí, včetně uprchlíků z jiných částí Pásma Gazy. 

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Ilustrační fotografie.

Ruská škola kritizovala válku na Ukrajině. Konec byl nevyhnutelný

Ruské úřady zatočily se soukromou školou Novokolledž v Novosibirsku, která se jako jedna z mála veřejně vyslovila proti válce na Ukrajině. Dočkala se za to prověrek, pokut a neudělení akreditace. Zakladatel zařízení Sergej Černyšov pak byl označen za tzv. zahraničního agenta, informovala ruská mutace BBC. Škola přestane existovat na konci školního roku. 

před 9 hodinami

včera

včera

včera

včera

Čekání na schválení vojenské pomoci americkým Kongresem mohlo způsobit vážné škody

Schválení vojenské pomoci Ukrajině ve výši 61 miliard dolarů americkým Kongresem po pětiměsíčním čekání možná způsobilo škody, které se budou na frontě cítit ještě několik měsíců.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy