Část Václavského náměstí musela být uzavřena, z výkopu unikal plyn

V dolní části pražského Václavského náměstí dnes odpoledne unikal z výkopu plyn. Na místě zasahovali plynaři, policisté a hasiči, kteří měřili koncentraci plynu. Únik se podařilo zastavit zhruba po půl hodině, evakuace okolních budov nebyla nutná. Případem se budou zabývat kriminalisté, uvedli mluvčí hasičů a policie.

Informaci o úniku plynu z výkopu před domem číslo popisné 20 na Václavském náměstí dostal dispečink plynařů v 15:00. Podle předběžných informací mluvčího Pražské plynárenské Miroslava Vránka plynové potrubí zřejmě poškodil bagr provádějící zemní práce.

Technici potrubí uzavřeli kolem 15:30. Bez dodávek plynu zatím zůstává kvůli nehodě devět přípojek v okolních domech. Kdy budou dodávky obnoveny, Vránek odhadovat zatím nechtěl.

Naměřili jsme nízké koncentrace v okolí výkopu, čekáme na plynaře a zajistili jsme místo proti vzniku požáru. pic.twitter.com/oQwCbSk0XT

— Hasiči Praha ? (@HasiciPraha) 4. března 2019

Kromě plynařů zasahovali na místě také hasiči. "Naměřili jsme nízké koncentrace v okolí výkopu a zajistili jsme místo proti vzniku požáru," uvedl mluvčí hasičů. Policisté zhruba na dvě desítky minut uzavřeli Václavské náměstí mezi Můstkem a křižovatkou s Jindřišskou a Vodičkovou ulicí.

Související

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

Více souvisejících

Praha Hasiči Únik plynu

Aktuálně se děje

před 28 minutami

před 53 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 3 hodinami

před 5 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Počasí narušilo lodní dopravu v Panamském průplavu, zjistili vědci. Region postihlo rekordní sucho

Klimatický fenomén známý jako El Niňo byl klíčovou příčinou nízkých srážek a rekordního sucha, které loni narušily lodní dopravu v Panamském průplavu. Ve středu to uvedli vědci, informuje agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy