V centru Prahy neteče voda, havárie zasáhla i jednání zastupitelů

Kvůli havárii vodovodního řadu neteče voda zhruba tisícovce odběratelů v centru Prahy na Starém Městě. Na opravě se pracuje a Pražské vodovody a kanalizace (PVK) zajišťují na místě náhradní zásobování pitnou vodou. Havárie narušila dnešní jednání pražských zastupitelů, protože voda neteče ani v budově magistrátu na Mariánském náměstí. Zastupitelé zvažovali přerušení jednání, nakonec se rozhodli pokračovat.

"Prasknul vodovodní řad o průměru 200 milimetrů, celkově je bez vody zhruba tisíc odběratelů a mělo by to být opraveno někdy v odpoledních hodinách," řekl ČTK mluvčí PVK Tomáš Mrázek.

Havárie vody na chvíli narušila hladký průběh zastupitelstva. Kolega Stuchlík z ANO se mě dotazoval, co s tím jako primátor hodlám dělat. Asi čekal, že vezmu hasák a půjdu to opravit. Nechápu, že to nevyřešil po vlastní ose. ? pic.twitter.com/uSVLqzU9CJ

— Zdeněk Hřib (@ZdenekHrib) 21. března 2019

Na jednání zastupitelstva opoziční zastupitelé požadovali z důvodu přerušení dodávky vody přerušení do 14:30. Primátor Zdeněk Hřib (Piráti) byl toho názoru, že to není nutné, a šéfové zastupitelských klubu se po poradě shodli na tom, že budou pokračovat i bez tekoucí vody.

Nejde o jedinou dnešní havárii kolem budovy magistrátu. Mezi stanicemi Staroměstská a Národní divadlo se kvůli poruše kolejí zastavil provoz tramvají na Smetanově nábřeží ve směru k mostu Legií. Porucha se dotkla linek 2, 17, 18.

Pracovníci PVK loni řešili 5208 havárií vodovodní sítě. Havárií první kategorie, tedy těch, které zasáhly více než 1000 odběratelů či strategické, zdravotnické či sociální zařízení, bylo 67.

Související

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

Více souvisejících

Praha vodovody a kanalizace Zdeněk Hřib Voda

Aktuálně se děje

před 39 minutami

před 48 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Evropou prošly prvomájové demonstrace. V Německu a Francii zasahovala policie

Prvomájové demonstrace v Paříži a německých městech byly provázeny napětím a incidenty. V Paříži došlo k rozbíjení nejméně dvou výloh obchodů radikály, zatímco ve Stuttgartu se střetly protestující s policií, jak informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy