Zlínský filmový festival ukončil půlmaraton v ulicích města, zvítězil Ukrajinec

Rekordních 1651 běžců se dnes odpoledne zapojilo do festivalového půlmaratonu a dalších běžeckých závodů v ulicích Zlína. Staly se tečkou za letošní devítidenní přehlídkou zlínského filmového festivalu pro děti a mládež. Běžci se do ulic Zlína vydali počtvrté v historii festivalu. Vítězem půlmaratonu se stal ukrajinský závodník Pavel Vereckyj, který doběhl v čase 1.10:24, vyhrál ho už potřetí. Ženám dominovala jeho krajanka Valentyna Kiliarská v čase 1:34:22. ČTK to sdělila mluvčí festivalu Kateřina Martykánová.

Půlmaraton běželo 552 závodníků, dalších 479 zvolilo poloviční vzdálenost a 138 týmů vyrazilo na trať štafetového závodu. "Mezi účastníky závodu nechyběl Filip Vabroušek, syn triatleta Petra Vabrouška, se startovním číslem 1, Andrej Višněvský či Milan Zvonek. Závodu se se startovním číslem 6 zúčastnil i handicapovaný lyžař Patrik Hetmer z Luhačovic, číslo 3 pak měl zakladatel Běhů Zlín Jiří Prokop," uvedla mluvčí.

Slavnostního dekorování vítězů se na závěrečném ceremoniálu ujal mimo jiné i desetibojař Tomáš Dvořák. "Závod úspěšně dokončilo 1554 závodníků. Do cíle doběhlo 527 účastníků půlmaratonu, 475 čtvrtmaratonu a 138 týmů štafet," uvedla Martykánová.

Hlavnímu závodu předcházel rodinný běh a závod dětských handbiků Černí koně. Rodinný běh na 1400 metrů odkazující na tradici baťovských běhů z první poloviny 20. století přilákal rekordních 600 malých i velkých běžců.

Zlínský festival je nejstarší a největší filmovou přehlídkou svého druhu na světě, konal se už podevětapadesáté. Nabídl 280 filmů z 51 zemí. V šesti soutěžních kategoriích mohli lidé zhlédnout 32 celovečerních snímků, 62 animovaných krátkých filmů a 51 studentských krátkých filmů. Podle pořadatelů festival navštívilo zhruba 115.000 lidí.

Související

63. Zlín Film Festival Prohlédněte si galerii

Ve Zlíně odstartoval 63. ročník zlínského filmového festivalu "Zlín Film Festival"

Na 63. ročníku Zlín Film Festivalu se diváci mohou těšit na neuvěřitelnou nabídku 295 filmů z více než 50 zemí světa. Tento prestižní filmový festival, který se koná v Zlíně, nabídne bohatý doprovodný program vhodný jak pro školy, tak i pro celou rodinu. Od dnešního dne se do Zlína sjíždějí významné osobnosti z filmové branže, které přijely oslavit tuto událost. Vrcholem večera bude slavnostní předání Zlatého střevíčku, který obdrží herec Pavel Nový. Festival se koná v termínu od 1. do 7. června, takže návštěvníci mají celý týden na to, aby se ponořili do světa filmového umění.

Více souvisejících

Zlínský filmový festival Zlín Maratony

Aktuálně se děje

před 29 minutami

před 38 minutami

před 1 hodinou

před 4 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy