Zranění cyklisté i koloběžkaři. Horská služba v Beskydech má plné ruce práce

Horští záchranáři museli o víkendu zasahovat v Beskydech u několika vážně zraněných turistů včetně čtyř cyklistů. Měli celkem osm zásahů, což bylo nejvíce ze všech horských služeb v zemi.

Do Beskyd o víkendu vyrazily tisíce lidí, pěších turistů i cyklistů. "Jen během soboty jsme museli ošetřit zranění třem cyklistům, všem v oblasti Soláně," uvedl pověřený náčelník Horské služby Beskydy Radan Jaškovský.

O víkendu museli pomoci také paraglidistovi, který uvízl na stromě, nebo například dívce se zlomenou nohu. Záchranáři ji na nosítkách museli snášet ze svahu Lysé hory v těžko přístupném terénu.

"Návštěvníci pohoří by si měli uvědomit, že existují pravidla pro bezpečný pohyb na horách. Ta platí jak pro pěší výletníky, tak pro cyklisty a v poslední době samozřejmě i pro jezdce na terénních koloběžkách," upozornil Jaškovský.

Související

V Beskydech se objevila ledová socha Radegasta

V Beskydech se objevila ledová socha Radegasta

Jak lépe zadržovat vodu a vracet ji zpět do krajiny? Do boje o vodu v Beskydech vstoupila ledová socha. Má podobu boha Radegasta a postupným roztáním podpoří vznik další tůně pod Pustevnami. Radegastovy tůně v beskydské lokalitě Pod Juráškou založily Pivovar Radegast a nezisková organizace ČSOP Salamandr.
Ilustrační foto

Nápor běžkařů neopadá. Policie opět reguluje provoz v horských střediscích

Policie dnes krátce před půl osmou opět uzavřela příjezdové cesty do Bedřichova na Jablonecku kvůli náporu běžkařů. Okolo 10:00 provoz obnovila v obou směrech, tedy od Jablonce nad Nisou i od Liberce. Hlídky zůstávají na místě kvůli dohledu, řekl ČTK regionální policejní mluvčí Vojtěch Robovský. Starosta obce Petr Holub (SLK) řekl ČTK, že parkovací kapacity jsou dnes dostačující.

Více souvisejících

Beskydy horská služba úrazy Turisté

Aktuálně se děje

před 36 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 5 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Počasí narušilo lodní dopravu v Panamském průplavu, zjistili vědci. Region postihlo rekordní sucho

Klimatický fenomén známý jako El Niňo byl klíčovou příčinou nízkých srážek a rekordního sucha, které loni narušily lodní dopravu v Panamském průplavu. Ve středu to uvedli vědci, informuje agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy