Jiří Mádl se zastal Richarda Krajča. Andreje Babiše srovnal se známým padouchem

Herec a režisér Jiří Mádl, který se aktivně zapojil do demonstrací proti premiérovi Andreji Babišovi, se postavil za zpěváka Richarda Krajča. Krajčova skupina Kryštof už nespolupracuje s Agrofertem, který až dosud patřil mezi hlavní podporovatele Kryštof Kempů.

Skupina Kryštof v čele se zpěvákem Richardem Krajčem ukončila spolupráci s koncernem Agrofert, který patří do svěřenského fondu premiéra Andreje Babiše. Jméno Agrofertu chybí mimo jiné i na pozvánkách na Kryštof Kempy 2020, které až dosud holding podporoval.

Krajčo se sice k věci nechtěl vyjádřit, konec spolupráce nicméně následně potvrdil manažer skupiny. „Je to tak, že momentálně nemáme s Agrofertem žádné závazky ani smluvní vztahy vzhledem k projektům spojeným s kapelou Kryštof,“ potvrdil serveru Info.cz Jan Lippert. Informaci potvrdil i mluvčí skupiny Agrofert Karel Hanzelka.

Krajčo v minulosti čelil kritice za to, že Babiše otevřeně podporuje. Mádl se ho teď ovšem zastal. „Já bych se tady s dovolením RICHARDA KRAJČA ZASTAL. A aby to bylo jasný, kdysi jsme spolu točili, ale nejsme kamarádi. Trochu se známe,“ zdůraznil Mádl.

„Bejt podporovanej Agrofertem není rozhodně na medaili, ale je třeba si uvědomit, že ta spolupráce začala už dávno. A tehdy málokdo tušil, že AB je takovej náš Pablo Escobar. Když se začal odkopávat, tak sice Richard trochu zmatečně blekotal, ale, upřímně, taky bych nevěděl, jestli úplně rychle těm věcem uvěřit nebo ne a hned se ho zříct po několika letech, co si spolu dávali na Kryštof Campu pivko,“ shrnul celý problém herec.

Podle něj je to naprosto běžné. „To se tomu nesměju, to se se sponzorem dělá. Je to skoro slušnost. A dneska, kdy už víme, co je zač, s klidným srdcem a hrdostí ho bojkotujeme. A byť nemá nikdo odvahu udat důvod rozvázání spolupráce, tak je rozhodně ctnostnější spolupráci ukončit než neukončit. Kéž by takovou sebereflexi měli i jiní. Good luck, Richarde!“ popřál Krajčovi Mádl.

Související

Více souvisejících

Jiří Mádl Richard Krajčo Skupina Kryštof Agrofert Andrej Babiš

Aktuálně se děje

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

Mrtvá těla se svázanýma rukama? Bují podezření na válečné zločiny Izraele v Pásmu Gazy

Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva (OHCHR) vyzval v úterý k mezinárodnímu vyšetření zpráv o masových hrobech v nemocnicích v Pásmu Gazy, které byly zničeny při obléhání izraelské armády. Podle OHCHR mohlo totiž dojít k páchání válečných zločinů.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy