Hasiči po 55 hodinách našli muže zasypaného ve studni. Je mrtvý

Hasiči našli dnes k večeru šestadvacetiletého muže zasypaného ve studni ve Velkých Pavlovicích na Břeclavsku mrtvého. Zemina ho zasypala v sobotu po poledni v hloubce kolem deseti metrů, na jeho vyproštění pracovali hasiči téměř 55 hodin. ČTK to řekl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška. Šance, že muž neštěstí přežil, byla minimální. Policie případ dál vyšetřuje.

Na vyprošťování muže se postupně podílelo kolem stovky hasičů. "Různě se po ty tři dny střídali. Mladíka jsme našli a vyprostili. Bohužel lékař již mohl pouze konstatovat smrt," uvedl Mikoška.

Mluvčí policie Bohumil Malášek ve zprávě na policejním webu uvedl, že muž chtěl studnu vyčistit. Po odčerpání vody ho ale zavalila uvolněná hornina. "Policisté na místě případ zadokumentovali a nadále jej vyšetřují. Budou především zjišťovat, zda nedošlo k porušení bezpečnostních pravidel a předpisů," uvedl Malášek.

Zemina muže zavalila v sobotu po poledni. V ten den ještě hasiči doufali, že mohl přežít ve vzduchové kapse. V neděli už pracovali s verzí, že hledají jen tělo. Ve studni se totiž v neděli objevila spodní voda.

Práce postupovaly pomalu, a to především kvůli statickému zabezpečení studny. Na místě byli i báňští záchranáři. Pracoval tam také sací bagr, velké kameny, které nebyl schopen nasát, museli hasiči dostat na povrch kladkostrojem. Vyprošťovací práce navíc v noci na dnešek zbrzdila zhroucená betonová deska, přes kterou se hasiči museli dostat.

Související

České Budějovice

Česká města kvůli koronakrizi mění plány. Ubytovací poplatky se zvyšovat nebudou

Města v Česku příští rok ubytovací poplatky většinou nezvýší, případně dokonce vůbec nezavedou, ačkoli to některá původně plánovala. Důvodem je podle ankety ČTK mezi představiteli měst koronavirová krize. Výrazné zvýšení chystají jen některá města v horských či lázeňských oblastech. Od ledna 2021 obce mohou ze zákona stanovit vyhláškou výši poplatku až na 50 korun za osobu na den.
Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Břeclav rozdává seniorům dezinfekci zdarma

Břeclav rozdává seniorům dezinfekci zdarma, jde celkem o 3000 lahviček. V centru je rozdávají dobrovolníci, k mání jsou i v obchodech. V tiskové zprávě to dnes uvedla mluvčí radnice Jana Pelcová.

Více souvisejících

břeclav úmrtí Muži

Aktuálně se děje

před 9 minutami

před 12 minutami

před 37 minutami

před 55 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Aktualizováno před 7 hodinami

před 7 hodinami

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

před 7 hodinami

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

před 8 hodinami

Andrej Babiš (ANO)

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

před 8 hodinami

1. máj

Svátek práce se slaví již 135 let. Jak se za tuto dobu proměňovala jeho podoba?

Na první květnový den připadá Svátek práce, který není jenom státním svátkem, ale i tím mezinárodním. Jeho historie sahá až do roku 1889, kdy byl jiný, než se prezentoval v dobách komunistického režimu. Povinné prvomájové průvody doprovázené budovatelskými slogany, oslavami pracovních úspěchů a stranickými představiteli na tribunách měly s původní myšlenkou svátku pramálo společného. 

před 8 hodinami

Počasí: Česko zasáhl silný vítr. Meteorologové vydali výstrahu

Meteorologové vydali výstrahu před silným větrem. Ten bude podle ČHMÚ.cz řádit na části území až do zítřejšího večera.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy