Okradení parašutisté nabízejí deset tisíc za vrácení padáků

Jihlava - Odměnu ve výši deset tisíc korun za informace, vedoucí k nalezení ukradených padáků, vypsali parašutisté. Padáky za bezmála dvěstě tisíc korun jim někdo ukradl předminulý víkend během leteckého dne, sdělil agentuře Mediafax jeden z okradených parašutistů Rostislav Plavec.

Zloděj padáky ukradl v polovině září z balírny padáků v budově jihlavského aeroklubu během leteckého dne. Šlo o dva speciální padáky vyrobené v Americe a určené pro seskoky na přesnost přistání a pro skupinové seskoky. „Byly to nejlepší padáky, které se pro tuto kategorii vyrábějí,“ uvedl Plavec.Krádež přitom narušila chod celého oddílu, oba okradení jsou totiž instruktoři. Klub tak musel omezit výcvik. „Bez svých padáků nemůžeme skákat. Snažíme se proto sehnat instruktory z jiných klubů, což je ale časově i finančně náročné,“ dodal Plavec.Ukradené padáky jsou přitom zloději k ničemu, skákat s nimi stejně nemůže. „Každý padák má svůj průkaz a registrační čísla, která se kontrují před každým seskokem. Pro zloděje jsou tak padáky nepoužitelné,“ dodal okradený parašutista s tím, že průkazy se kontrolují před každým seskokem.Parašutisté se proto rozhodli vypsat za nalezení padáků odměnu. „Za informace vedoucí k nalezení padáků vyplatíme deset tisíc korun,“ uvedl Plavec. "Stačí, když je zloděj někde odloží tak, abychom se k nim dostali,ů dodal.

Související

Více souvisejících

parašutisté odměna

Aktuálně se děje

před 36 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

včera

včera

Požáry, ilustrační fotografie.

Zákaz rozdělávání ohně. Střední Čechy reagují na výstrahu ČHMÚ

Návrat teplého počasí místy zkomplikuje lidem v Česku pálení čarodějnic. Například Středočeský kraj v pondělí vyhlásil na přesně stanovených místech zákaz rozdělávání ohně. Reagoval tak na dnes aktualizovanou výstrahu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před nebezpečím požárů.

včera

Německá policie, ilustrační fotografie.

Rus v Německu zavraždil dva Ukrajince. Byli to vojáci, tvrdí Kyjev

Dva Ukrajinci, které měl v sobotu v německé spolkové zemi Bavorsko ubodat ruský občan, byli příslušníky ozbrojených sil. Kyjev to potvrdil podle ukrajinských médií, které cituje agentura DPA. Ukrajinští vojáci v Německu podstupovali rehabilitaci po zraněních, která utrpěli na bojišti.

včera

včera

včera

včera

Turecko podpořilo Rutteho do pozice šéfa NATO. Chybí mu podpora tří zemí

Turecko potvrdilo, že podpoří do čela Severoatlantické aliance dosluhujícího nizozemského premiéra Marka Rutteho. Podle agentury Reuters to oznámil vysoce postavený turecký činitel.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy