Primátor Svoboda rázně: Svrhnout se nenechám!

Praha - Od jedenácti hodin dopoledne rozléval primátor Bohuslav Svoboda (ODS) na pražském Staroměstském náměstí rybí polévku všem zájemcům. Oproti loňsku jsem se zlepšil, konstatoval v pondělí primátor.

"Připadám si, že jsem se zlepšil. I když - musím se přiznat - netrénoval jsem. Ale nějak jsem se s tou naběračkou skamarádil líp," řekl primátor, který v době, kdy s ním reportér Mediafaxu mluvil, ještě rybí polévku z rybích hlav, jiker a zeleniny neochutnal. "Jediný, co jsem ochutnal, je svařák, abych se zahřál na začátek, ale k tomuhle se dostanu až později," konstatoval Svoboda, podle kterého chodí na polévku hlavně pražští bezdomovci. "Občas nějaký Francouz, Číňanky, Japonky a také spousta klasických Pražanů. A někteří mí kamarádi, kteří se chtějí podívat na mne, když pracuju," poznamenal s úsměvem.

Spolu se Svobodu pomáhal rozlévat polévku i jeho náměstek Tomáš Hudeček (TOP 09) a pražští radní. Na Václavském náměstí zase obdarovával nemajetné polévkou starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký (TOP 09). Primátor se charitativní akce zúčastnil již potřetí.

"Odhadem přišlo asi šestnáct set lidí a podle reakcí polévka všem moc chutnala," myslí si Hudeček.

Vánoční atmosféra se na jednom z hlavních pražských náměstích nedala vycítit, hlavně kvůli teplotám, které se zimním příliš neblíží. "Pro mne, kdyby to mělo být vánoční, tak by měl být sníh a mělo by mrznout," postěžoval si primátor, na druhou stranu je radší, než kdyby pršelo, jak meteorologové předpovídali. "Teplo není vánoční, ale je snesitelný. Kdyby pršelo, tak by to bylo hodně hodně špatný," poznamenal šéf hlavního města. Letos se primátor chystá během svátků užívat volna. A prozradil, že před Silvestrem by chtěl odjet na hory.

V příštím roce by chtěl vyřešit situaci ohledně čističky v Praze, na kterou metropole nakonec nezískala dotaci od Evropské unie. A jako hlava pražské policie by chtěl, aby městská policie pod novým ředitelem Eduardem Šusterem fungovala řádně v ulicích ve stylu první republiky. "Kdy všichni znají svého strážníka, který tam dává pozor. A znají ho i všichni ti, kteří páchají nepravosti, a vyhýbají se mu," uzavřel Svoboda, s předsevzetím, že svou práci i v příštím roce zvládne. "Pokud budu mít podopru Pražanů, tak si myslím, že svou práci zvládnu. Pokusů o moje svržení se v letošním roce odehrálo čtyři nebo pět, ale pokud vím, že to, co dělám, je smysluplné, tak to budu dělat dál. Tak snadno se svrhnout nenechám," vyřídil svým oponentům.

Související

Více souvisejících

Vánoce Praha Bohuslav Svoboda

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

Manchester City

Komise si posvítí na Manchester City. Velkoklub podezřívá z porušení finančních pravidel

Možná je to začátek konce úspěšného období anglického velkoklubu Manchesteru City pod majiteli ze Spojených arabských emirátů. Ten je totiž podezřelý z porušení hned 115 finančních pravidel, a pokud se po prošetření nezávislé komise některá či dokonce všechna prokážou, hrozí manchesterskému celku nejen odpočet bodů, ale vše může klidně skončit vyloučením z Premier League.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Válka v Izraeli

Válka v Gaze má přes 34 tisíc obětí, tvrdí Palestinci. OSN řekla, jak s jejich údaji pracuje

Konflikt mezi Izraelem a hnutím Hamás si podle palestinského ministerstva zdravotnictví vyžádal již 34 344 palestinských obětí. Zveřejněný seznam obsahuje údaje o většině zabitých, včetně jmen, věku a pohlaví. Mnoho obětí jsou děti, přičemž seznam zahrnuje i 169 novorozenců a stovky dalších mladších deseti let. Izrael oficiální čísla zpochybňuje, zatímco OSN potvrzuje, že palestinské údaje bývají přesné.

včera

Čech měl spolu s Američany a Španěly zavraždit Madura. Počet zadržených roste

Venezuelské úřady v úterý oznámily zadržení čtvrtého Američana, který je podezřelý z údajného spiknutí proti prezidentovi Nicolásu Madurovi.  

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy