ČOI si došlápla na "šmejdy", padla pokuta 2,5 milionu korun

Praha - Kontroloři České obchodní inspekce (ČOI) si tvrdě došlápli na jednu ze společností, která vydělává prodejem zboží na předváděcích akcích. Za agresivní a manipulativní praktiky musí 1. Česká reklamní společnost zaplatit pokutu téměř dva a půl milionu korun.

Společnosti živící se prodejem zboží na předváděcích akcích, které nechvalně proslavil například nedávný dokument Šmejdi, mají v těchto dnech důvod k obavám. Zaměřila se na ně totiž Česká obchodní inspekce a už padla i první mimořádně vysoká pokuta.

Inspektoři ČOI totiž opakovaně navštívili předváděcí akce 1. Česká reklamní společnosti a nestačili se divit. Prodejci nejen že lhali a klamali zákazníky, ale používali na ně také nejrůznější agresivní metody, a to zejména vůči starším lidem. Nyní budou ale muset zaplatit za své jednání pokutu 2,47 milionu korun.

Jde tak o jednu z nejvyšších pokut pro tyto firmy v historii České republiky. Podle ředitel inspektorátu ČOI pro Plzeňský a Karlovarský kraj Jana Řezáče také inspekce navrhla, aby bylo firmě zrušeno živnostenské oprávnění.

Související

Ilustrační foto

Šmejdi to stále zkoušejí. ČOI udělila pokuty za 2,3 milionu

Praha - Organizátoři předváděcích akcí stále porušují povinnost, oznámit informace o konání akce České obchodní inspekci (ČOI). Inspekce provedla ve 2. čtvrtletí 21 kontrol a v šesti případech zjistila porušení předpisů. Z toho v pěti případech se jednalo právě o porušení oznamovacích povinností. ČOI organizátorům uložila šest pokut za 2,3 milionu korun. Inspekce to dnes uvedla v tiskové zprávě.

Více souvisejících

předváděcí akce čoi pokuty

Aktuálně se děje

před 32 minutami

Ruská armáda, ilustrační foto

V Rusku začaly manévry s nestrategickými jadernými zbraněmi

Ruská armáda v úterý zahájila úvodní fázi manévrů s nestrategickými jadernými zbraněmi, uvedla agentura Interfax s odvoláním na ministerstvo obrany. Cvičení probíhá v Jižním vojenském okruhu, pod který spadají i okupované části ukrajinského území. 

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Aktualizováno před 2 hodinami

před 2 hodinami

Teroristé Hamásu

Nepřijatelné a absurdní. Itálie se vyjádřila k zatykači na Netanjahua

Porovnávání Izraele a palestinského militantního hnutí Hamás je nepřijatelné a absurdní. Prohlásil to v úterý italský ministr zahraničí Antonio Tajani poté, co hlavní prokurátor Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karim Khan požádal o vydání zatykačů na představitele Izraele i Hamásu. Uvedla to agentura AFP.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Andrzej Duda

Duda čelí kritice za kondolenci k úmrtí íránského prezidenta

Polský prezident Andrzej Duda čelí kritice za to, že přirovnal smrt íránského prezidenta Ebráhima Raísího ke smrti polského prezidenta Lecha Kaczyńského při letecké nehodě před 14 lety. Íránský prezident zahynul v neděli při nehodě vrtulníku. O incidentu informovala agentura DPA.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

Íránský prezident Raísí bude ve čtvrtek pohřben ve svém rodném městě

Stovky lidí se v úterý sešly ve městě Tabríz, hlavním městě íránské provincie Východní Ázerbájdžán, aby se zúčastnily pohřebního průvodu za prezidenta Ebráhima Raísího, který v neděli zahynul při havárii vrtulníku.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy