Hušák u soudu pohořel, Ulčák mu 50 milionů zaplatit nemusí

Praha - Podnikatelé Martin Ulčák a Marek Dospiva nemusí zaplatit bývalému generálnímu řediteli společnosti Sazka Aleši Hušákovi 50 milionů korun. Rozhodl o tom dnes Městský soud v Praze, který zrušil vydaný směnečný platební rozkaz.

Směnku na 50 milionů uplatnil Hušák vůči podnikatelům v březnu tohoto roku. Soud proto vydal směnečný platební rozkaz, proti kterému se ohradil jak Ulčák, tak i Dospiva, který na směnce figuruje jako ručitel. Podle Ulčáka směnka sloužila pouze k případnému odkoupení nemovitostí na Menorce, které Hušák vlastnil, v případě, že by se dostal do finančních problémů po pádu Sazky.

„Soud má za prokázané, že směnečná dohoda zněla tak, že pokud do třech měsíců žalobce (Aleš Hušák) neučiní prvnímu žalovanému (Martinu Ulčákovi) návrh, aby odkoupil jeho nemovitosti ve Španělsku za částku 50 milionů korun, tak transakce uzavřena nebude," dodal soudce.

Podle právničky Ulčáka Hany Heroldové se Hušák pokusil na jejím klientovi o podvod. Obdobný názor vyjádřil i právník Dospivy. Kvůli tomu padlo také trestní oznámení.

Středeční rozhodnutí městského soudu je nepravomocné, Hušák se může proti rozsudku odvolat, dodává iHned.cz. Ulčák byl přitom Hučákovým dlouholetým známým a spolupracovníkem. Jejich vztah se ale změnil v době, kdy společnost Sazka mířila do konkurzu. Podle Ulčákova vyjádření z toho března se spolu už dva roky nebaví.

Pod Hušákovým vedením se společnost Sazka dostala do finančních problémů a následně do insolvence. Český svaz tělesné výchovy, který byl ve společnosti největším akcionářem, Hušáka žaluje o 953 milionů korun kvůli jeho nehospodárnosti. Hušák v době, kdy Sazka už neměla peníze, nakupoval obrazy, sochy nebo nemovitosti za miliony korun.

Související

Hušák, Aleš

Česká unie sportu prohrála spor s Hušákem, Ústavní soud stížnost odmítl

Brno - Ústavní soud odmítl stížnost České unie sportu (ČUS, dříve ČSTV), která neúspěšně žádala omluvu a odškodnění za poškození dobrého jména od Aleše Hušáka, někdejšího šéfa společnosti Sazka. Spor tak definitivně končí. Důvody odmítnutí stížnosti jsou formální - advokát nedoložil plnou moc k zastupování. ČTK to řekla mluvčí soudu Miroslava Sedláčková.

Více souvisejících

Aleš Hušák Martin Ulčák soudy

Aktuálně se děje

před 11 minutami

před 48 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 8 hodinami

Masivní bezpečnostní operace, zákaz letadel, vzdušné taxíky. Francie se chystá na olympiádu

Během slavnostního zahájení olympijských her dne 26. července bude nad regionem Paříže po dobu šesti hodin uzavřena obloha v rámci rozsáhlé bezpečnostní operace. Oznámilo to vedení pařížských letišť, uvedla agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy