Sadista se rozhodl zbavit pejsků, na mord si přizval myslivce

Brno - Psí bráchové Tony a Willy mají pořádně pohnutý osud. Nebýt útulků v pražské Libni, už by si hráli ve psím nebi. Jen těsně totiž unikli smrti, když se jejich pán rozhodl, že je nechá zastřelit.

Muž z Moravy se nemazlil ani s mámou obou psích fešáků. Prý často utíkala, takže byla na zahradě připoutaná řetězem. I tak si ovšem našla nápadníka a před necelýma dvěma roky porodila sedm štěňátek.

Nemilosrdný podivín ovšem usoudil, že tolik hladových krků neuživí a pět bezbranných uzlíčků zamordoval rovnou. A když po osmi měsících zjistil, že neukočíruje ani Tonyho s Wilym, dommluvil se s místním myslivcem na odstřelu obou štěňat.

O plánu se ovšem dozvěděl neznámý dobrodinec a bráchové i s mámou skončili v útulku, kde se konečnně seznámili s normálním psím životem. A zatímco jejich máma už má novou rodinu, oni na svého zachránce pořád čekají.

"Tony má milou povahu, je to velký mazel. Vůči lidem i psům všech velikostí je velmi přátelský, lidskou přítomnost si doslova užívá. Velmi rychle chápe, co se po něm chce, má dobré předpoklady naučit se poslušnosti. Co víme, nemá rád samotu, hodil by se tedy k lidem, kteří by s ním mohli trávit více času," přibližuje Simona Vlčková z libeňského útulku.

Ideálně by měli mít noví páníčci k dispozici dům se zahradou, nejlépe s možností přebíhání sem a tam. Protože je přítulný, hodí se Tony i do domácností, kde už jiní psi jsou, snese nejspíš i kočky.

Tonyho větší a o pět kilo těžší brácha Willy už není takový kliďas, je temperamentní, takže to chce víc pohybu i pevné vedení. I přes svou roztěkanost je ale Willy bystrý a vnímavý.

S dalšími psy se snáší dobře, sám od sebe do konfliktu nejde. I on je zvyklý mít páníčky prakticky neustále k dispozici.

Související

V ZOO Praha se v úterý narodilo gorilí mládě.

ZOO Praha slaví. Narodilo se gorilí mládě, Moja je babičkou

V ZOO Praha se v úterý po 21. hodině narodilo gorilí mládě. Jde o prvního potomka desetileté samičky Duni. Babičkou se tak stala legendární Moja, první gorila narozená v České republice. Mládě je v pořádku a saje mateřské mléko, uvedla zoologická zahrada. 

Více souvisejících

Zvířata týrání zvířat

Aktuálně se děje

před 19 minutami

před 28 minutami

před 1 hodinou

před 4 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy