Rekonstrukce Houskovy vraždy nedopadla, obviněný zřejmě lhal

Chomutov - Rekonstrukce vraždy kontroverzního podnikatele a vlivného člena ČSSD Romana Housky, která proběhla na začátku dubna, vyvrátila mnohé z výpovědi obviněného, který se k činu přiznal. Uvedla to dnešní Mladá fronta Dnes, které její informace potvrdil vedoucí týmu vyšetřovatelů Martin Charvát.

Podle listu se hlavní otazníky vznášejí nad tím, jak by údajný pachatel byl schopen sám manipulovat s tělem oběti a proč se v domě našel otevřený trezor. Policisté prý už verzi o náhodném setkání a následném konfliktu nevěří. Vedoucí týmu vyšetřovatelů martin Charvát listu řekl, že nyní pátrají po pravém motivu podezřelého.

"Říkal a ukazoval, že tělo táhl za ruku. Podle stop na místě činu si ale spíš myslíme, že tělo někdo přenášel. Jenže s ohledem na hmotnost zavražděného by na to museli být dva," uvažuje jeden z vyšetřovatelů. Šéf týmu Charvát se k pochybnostem kolem manipulace s tělem vyjádřil vyhýbavě. "Konkrétní detaily nemohu komentovat," řekl pro iDnes.cz.

Michal K. přiznal, že v domě byl, ale řekl, že jen chtěl najít a zničit záznam z kamer na střeše garáže. Nic však nenašel, protože kamery nebyly zapojené. Muž vypověděl, že pak z domu odešel, aniž by cokoli vzal. Jenže policisté v Houskově pracovně našli otevřený trezor. Zda z něj něco zmizelo, vyšetřovatelé nevědí. Ani pozůstalí netuší, co Houska v trezoru schovával.

Obviněný ve středu také prošel testem na detektoru lži, což rovněž Charvát potvrdil. Informace z detektoru však podle něj kriminalisté teprve musejí zpracovat.

Houska byl zavražděn loni v listopadu v ulici Kamenný vrch v Chomutově, kde žil se svou partnerkou, bývalou hejtmankou a současnou hejtmanovou náměstkyní Janou Vaňhovou (ČSSD). 

Při potyčce prý Michal K. vytáhl paralyzér a později pistoli, čtyřikrát vystřelil a tělo pak přikryl celtou, kterou u sebe byl zvyklý jako zálesák nosit. Právě paralyzér a stopy DNA k němu policii přivedli. Michal K. je nyní ve vazebě v Teplicích, jeho těhotná družka se odstěhovala z Krupky u Teplic, kde oba žili, a bydlí teď u svého příbuzného.

Houskovo tělo našel spoluvlastník stavení společnosti RRR Vlastimil Rindoš, který s ním měl domluvenou schůzku.

Související

Roman Houska /ČSSD/

Vrah vlivného Housky si trest odpyká, Nejvyšší soud dovolání zamítl

Ústí nad Labem - Nejvyšší soud zamítl dovolání Michala Krnáče odsouzeného za vraždu chomutovského podnikatele a vlivného člena ČSSD Romana Housky. Krnáč má strávit ve vězení 13 let. ČTK dnes o výsledku rozhodnutí Nejvyššího soudu informovala mluvčí ústeckého krajského soudu Marcela Trejbalová.

Více souvisejících

Roman Houska (zavražděný člen ČSSD) Policie ČR

Aktuálně se děje

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy