Jak se stát dobrým manažerem?

PR článek - Měli nápad a odvahu ho zrealizovat, teď už se jen těší z příznivých obratů firmy. Takto možná zvenčí vypadají příběhy úspěšných podnikatelů a zakladatelů nejrůznějších start-upů.

To, co však na první pohled vypadá jako výsledek odvahy a chytrého nápadu, ve skutečnosti skrývá mnoho hodin práce, vylepšování, získávání nových dovedností… Kde se učit, abychom ukočírovali celou firmu a brzy nezkrachovali?

Na to, abyste začali vlastní byznys, dnes nepotřebujete žádné závratné sumy. Vlastní web můžete mít díky šablonám zadarmo během chvíle, pro dobré nápady se dá najít podpora přímo od lidí na různých crowdfundingových webech a na založení živnostenského oprávnění stačí jeden František Palacký. Jenže co vzápětí? Jak si poradit s plánováním financí, náborem zaměstnanců a jejich motivací a vůbec řízením (tedy managementem) toho všeho, co je kolem dobrého nápadu najednou zapotřebí?

Kde se naučit, jak být dobrým managerem?

„Dobrým manažerem se nestanete přes noc. Dnes už se manager jmenuje každá druhá pozice, je to zkrátka u nás hodně oblíbené slovo. Kolik lidí však ve skutečnosti umí dobrým manažerem opravdu být? Jen velmi malé procento,“ komentuje aktuální situaci Ivo Ducheček, ředitel Business Institutu.

Business Institut je škola poskytující právě manažerské vzdělání, akreditované zahraničními i českými asociacemi. „Pod manažerským vzděláváním máme na mysli naše cílení na studenty na manažerských postech: nabízíme programy MBA lidem, kteří vědí, jak to chodí v praxi. Klasická univerzitní školní léta mají za sebou, nebo šli možná do praxe hned po střední škole a dnes cítí potřebu se dále vzdělávat. Být většími odborníky, umět řídit lidi a byznys celkově,“ doplňuje Ivo Ducheček a upozorňuje, že chytrý nápad a zápal pro práci nestačí k tomu, aby celá firma úspěšně fungovala se všemi jejími procesy.

Neusínat na vavřínech

Zvlášť generace Y, tzv. mileniálové, jsou charakterističtí tím, že se chtějí stále zlepšovat a posouvat, nezůstávají desítky let na stejných postech. Že k nim nepatříte a zůstávat v jedné práci vám nevadí? Pozor však, aby vás někdo s větším zapálením, byť mladší a na roky méně zkušený nepředběhl. Studium MBA je dobrý způsob, jak se seznámit s trendy, které jste možná nestačili zaregistrovat, jak konzultovat s profíky z oboru své reálné pracovní situace.

Studium MBA k nám před lety dorazilo z Ameriky a je koncipované jinak, než jak bývá výuka na státních vysokých školách. Nikdo vás nebude nutit prosedět hodiny na teoretických přednáškách a ani vás nebude zkoušet ze znalostí přednášející, který z půdy vysokoškolského kabinetu nikdy nevstoupil do světa reálného byznysu. Na správné MBA škole vedou workshopy, semináře a přednášky odborníci z praxe.

Proč studovat na Business Institutu

Ivo Ducheček, ředitel již zmiňovaného Business Institutu, je na výsledky studentů své školy pyšný: „Je skvělé slyšet, že se absolventům MBA programů investice do vzdělání u nás vrátila už za pár let, že získaly lepší místo nebo vyšší plat a že dovednosti se jim hodí nejen v pracovním životě, ale i na poli osobních vztahů.“

Výběr školy si každý potřebuje zvážit sám. Doporučujeme porovnat lektorský tým, nabídku profesních programů, obsah modulů, ale i flexibilitu studia a bonusy, které ke studiu získáte. O studiu MBA právě na Business Institutu se můžete dozvědět více na webu školy. Přihlásit ke studiu se můžete prakticky kdykoliv v průběhu roku, a titulem MBA se budete moci pyšnit již za 1,5 roku.

Business Institut komerční sdělení

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy