Světová ekonomika

Související články:

Bitcoin

Kdo máte kryptoměny pozor. Po íránském útoku na Izrael padl Bitcoin nejvíc za rok. Zdraží ropa či zlato?

Po nočním útoku Íránu na izraelské cíle Teherán signalizuje, že je připraven převzít přímější roli ve svém konfliktu s Izraelem, do nějž dosud vstupoval zejména skrze své spojence typu teroristů z Hamásu nebo Hizballáhu. To může znamenat novou kapitolu ve vleklém střetu obou zemí, přestože zmíněný noční útok, jenž se čekal předem, byl z velké části odražen.
Meta Platforms

Zuckerberg včera zbohatl o 650 miliard korun, letos už o bilion. Investoři mu tak tleskají hlavně za to, že byl schopen rychle propustit přes 20 tisíc lidí

Spoluzakladatel a šéf Mety, matky Facebooku, letos bohatne jako nikdo jiný. Mark Zuckerberg od začátku roku rozhojnil své jmění o v přepočtu zhruba 980 miliard korun. To je suma, jež přesahuje polovinu letos plánovaných příjmů českého státního rozpočtu. Zuckerberg tak zažívá comeback mezi ty světově vůbec nejbohatší. Celkově totiž jeho jmění činí bezmála čtyři biliony korun, což jej momentálně řadí na čtvrtou příčku globálně nejbohatších lidí. Více už má jen Elon Musk, Jeff Bezos a Bernard Arnault. 
Ilustrační fotografie

Prognózy Wall Street pro akciový trh v roce 2024

„Wall Street se neshodne na vývoji akciových trhů v dalším roce, ovšem převažují optimistické hlasy, které vyhlížejí dosažení nových historických maxim,“ říká analytik BHS Timur Barotov.
Ilustrační foto

Změny počasí působí škody za bilion dolarů. 100 miliard ročně opravdu nestačí

Jak už server EuroZprávy.cz informoval ve čtvrtek, účastníci klimatické konference COP 28 se dohodli na vytvoření fondu ztrát a škod, aby pomohli chudším zemím vypořádat se s dopady zhroucení klimatu. Podle dohody bude do fondu do roku 2030 přibývat nejméně 100 miliard dolarů ročně, rozvojové země ale uvádějí, že skutečné potřeby se již blíží 400 miliardám dolarů ročně. A podle jiných odhadů částka v následujících letech raketově vzroste.
Další články

Aktuálně se děje

před 10 minutami

před 58 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Princezna Kate se věnuje rodině. Vyfotila nový snímek nejmladšího Louise

Princezna Kate, která bojuje s blíže nespecifikovaným typem rakoviny, se sice aktuálně nevěnuje povinnostem člena královské rodiny, ale rodinu má stále na prvním místě. Britům to dokázala v úterý, kdy její nejmladší syn Louis oslavil šesté narozeniny. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy