Televize Al Jazeera America končí vysílání v USA. Proč?

Washington - Po necelých třech letech končí americká kabelová televize Al Jazeera America, která patří arabskému provozovateli televizního zpravodajství Al Jazeera Media Network.

Firmu Al Jazeera Media Network kontroluje katarská královská rodina. Pokles cen ropy v poslední době měl dopad na příjmy Kataru. Mluvčí společnosti však odmítl spekulace, že by ukončení sítě v USA bylo spojeno s cenou ropy.

Al Jazeera America spustila vysílání v USA v roce 2013, kdy koupila televizní síť Current TV vlastněnou bývalým viceprezidentem USA Alem Gorem a jeho obchodním partnerem Joelem Hyattem za 500 milionů USD (12,4 miliardy Kč).

Téměř okamžitě se však dostala do potíží, protože distributoři, včetně Time Warner Cable a AT&T, tvrdili, že mají smlouvy pouze s Current TV. Stanice tak nezískala okamžitý přístup do amerických domácností, jak doufala při koupi Current TV.

Loni v listopadu Al Jazeera America měla zhruba 800 zaměstnanců. Firma se odmítla vyjádřit k tomu, kolik lidí přijde o práci. Firma najala některé známé televizní novináře a všeobecně získala od odborníků na novinařinu vysoké hodnocení za svou produkci. Kvůli svému arabskému jménu a katarskému původu však měla problémy najít své místo v americkém mediálním prostředí.

Související

Více souvisejících

USA (Spojené státy americké) TV Al-Jazeera Katar

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy