Firma chlípného Weinsteina zbankrotovala, je podán návrh na konkurz

New York - Firma The Weinstein Company, jejíž bývalý šéf Harvey Weinstein byl obviněn ze sexuálního harašení a násilí, podala návrh na konkurz. O koupi projevila zájem dceřiná společnost soukromého investičního fondu Lantern Capital Partners.

Společnost The Weinstein Company podala návrh u soudu v Delawaru. Podle žádosti má závazky ve výši 500 milionů až jedna miliarda dolarů(10,3 až 20,6 miliardy Kč) a ve stejné výši majetek.

Bankrot studia přichází poté, co firma strávila několik měsíců hledáním kupce nebo investora. Původně uzavřela dohodu s investorskou skupinou vedenou bývalou úřednicí vlády Baracka Obamy Marií Contrerasovou-Sweetovou. Ta ale zrušila svoji nabídku na počátku tohoto měsíce když zjistila, že firma má větší závazky, než doposud uváděla.

Studio bratrů Weinsteinových produkovalo a distribuovalo známé hity, jako Králova řeč, Terapie láskou či televizní pořadu, jako realitní show zaměřenou na módu Project Runway.

Více než 70 žen obvinilo Weinsteina ze sexuálního obtěžování, včetně znásilnění. Producent popírá, že by si na někom vynutil sexuální styk. Když aféra vyšla najevo, představenstvo firmy ho propustilo a hollywoodské hvězdy se od něj distancovaly.

Související

Více souvisejících

The Weinstein Company Harvey Weinstein USA (Spojené státy americké) Ekonomika

Aktuálně se děje

před 8 minutami

před 44 minutami

Aktualizováno před 52 minutami

Aktualizováno před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Robert Fico

Atentátník na Fica se sám stal terčem útoku

Údajný útočník, který ve středu střílel na slovenského premiéra Roberta Fica, se v roce 2016 stal sám terčem útoku. Juraj Cintula tehdy pracoval jako ochranka obchodního domu ve městě Levice.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Aktualizováno před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Vlastimil Harapes

Zemřel známý baletní mistr Vlastimil Harapes

Česko zasáhla ve středu smutná zpráva. Ve věku 77 let zemřel tanečník a herec Vlastimil Harapes. O jeho úmrtí informovalo Národní divadlo. Harapes v poslední době bojoval s vážnými zdravotními problémy. 

před 5 hodinami

Aktualizováno před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Ministerstvo kultury navrhlo od příštího roku zvýšení koncesionářských poplatků

Česká televize získá příští rok díky zvýšení koncesionářských poplatků navíc 865 milionů korun a Český rozhlas si polepší o 331 milionů korun. Ministerstvo kultury navrhuje od roku 2025 zvýšit televizní poplatek o 15 Kč na 150 Kč měsíčně a rozhlasový poplatek o 10 Kč na 55 Kč měsíčně, jak uvedl ministr kultury Martin Baxa (ODS) na dnešní tiskové konferenci. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy