Disney propustí 32 tisíc zaměstnanců, hlavně v zábavních parcích v USA

Americká společnost Walt Disney propustí celkem asi 32.000 zaměstnanců, většinou ve svých zábavních parcích, na které nejvíce doléhají dopady opatření proti šíření nového koronaviru.

Jde o zvýšení původního plánu, který firma představila v září a který předpokládal, že o práci přijde kolem 28.0000 lidí. Uvedla to dnes agentura Reuters.

V dokumentu pro americkou Komisi pro cenné papíry a burzy (SEC) firma uvedla, že dotyční budou propouštěni do konce prvního pololetí finančního roku, které končí v březnu.

Firma uvádí, že letos na konci října zaměstnávala po celém světě zhruba 203.000 lidí. Z nich kolem 155.000 pracovalo v zábavních parcích, případně jejich práce s jejich činností souvisela.

List The New York Times v září napsal, že propouštět se má hlavně v zábavních parcích v Kalifornii a na Floridě. Ty před pandemií zaměstnávaly kolem 110.000 lidí. Návštěvnost parků citelně klesla už na jaře, kdy se dopady pandemie objevily poprvé.

Firma už tento měsíc uvedla, že posílá na neplacené volno další pracovníky zábavního parku v Kalifornii, protože není jisté, kdy tato zařízení budou moci znovu otevřít.

Zábavní park na Floridě a většina těch mimo Spojené státy už otevřely. Musejí se v nich ale dodržovat nařízené rozestupy a nosit roušky. Pařížský Disneyland musel v říjnu znovu zavřít, parky v Šanghaji, Hongkongu a Tokiu ale zůstávají otevřené.

Související

Disneyland

Největší Disneyland světa slaví 50. výročí. Je velký jako Hradec Králové

Originální Disneyland, v němž mohou návštěvníci potkat myšáka Mickeyho, Sněhurku či kačera Donalda, byl otevřen v roce 1955 v kalifornském Anaheimu. Je také jediným z impéria, který byl postaven pod přímou taktovkou "otce zakladatele", amerického kreslíře, filmaře a podnikatele Walta Disneyho. Druhý, větší Walt Disney World (WDW), byl otevřen před 50 lety, 1. října 1971, u floridského Orlanda. Toto obří zábavní centrum se stalo mekkou turistů z celého světa.

Více souvisejících

Disneyland propouštění Ekonomika USA (Spojené státy americké) studio Disney

Aktuálně se děje

včera

včera

Iveta Bartošová

RECENZE: Málo mě znáš o Ivetě Bartošové pojednává kontextuálně a vyhýbá se laciné dojímavosti

Snad nikdo není s mašinérií bulváru spjatý tolik, jako zpěvačka Iveta Bartošová. Hvězda normalizačního popu, jejíž život byl po revoluci jako na houpačce. Spíš než s pěveckou kariérou si ji spojujeme s vyhořením, nenaplněnými sny a tragickým osudem. Dokumentární minisérie Málo mě znáš se k médií nesčetněkrát omílanému příběhu vrací jinak. Kriticky, empaticky, bez bulvárnosti i sentimentu.

včera

včera

Vláda ČR

Vláda chce, aby pokračovala podpora firem exportujících na Ukrajinu

Vláda na středečním jednání rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.

včera

včera

včera

Bojový letoun F-16 (U.S. AirForce), photo by Chandler Cruttenden

Nizozemci poskytnou další stíhačky F-16 na výcvik ukrajinských pilotů

Nizozemsko předá tři stíhačky F-16 na rumunskou leteckou základnu, na které se ukrajinští piloti a další personál učí pracovat s těmito stroji. Informovala o tom agentura Reuters. Nizozemsko je součástí mezinárodní koalice, která má v plánu dodat ukrajinské armádě stíhačky americké výroby. 

včera

včera

Miloš Zeman

Zeman se po letech soudních tahanic omluvil Šarapatkovi

Exprezident Miloš Zeman se po letech soudních tahanic konečně omluvil bývalému poradci Zdeňku Šarapatkovi. Podřídil se tak poslednímu rozhodnutí Nejvyššího soudu, u kterého před několika týdny neuspěl s dovoláním. 

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Robert Fico

Fico: Teorie jsou hezké, ale Rusko nikdy nevrátí Krym a neopustí Donbas

Slovenský premiér Robert Fico prohlásil, že Rusko nikdy nevrátí Ukrajině anektovaný poloostrov Krym a neplánuje opustit východoukrajinský Donbas. Podle něj je uznávání principu územní celistvosti v případě Ukrajiny pouze teoretickým konceptem mezinárodního práva, zatímco případný mír by byl nákladný a Rusové momentálně dominují vojensky.

včera

včera

včera

včera

USA potrestají Írán za víkendový útok. Od spojenců čekají stejnou reakci

Bílý dům ve středu v noci oznámil, že jako reakci na víkendový letecký útok Íránu na Izrael uvalí na Írán nové sankce a očekává podobné kroky od svých spojenců. Informaci přinesla agentura  AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy