Rozmach pirátství. Kvůli koronaviru strmě roste zájem o nelegální kopie filmů

Omezení pohybu ve snaze zabránit šíření koronaviru vedlo v řadě zemí po celém světě k výraznému růstu zájmu o internetové stránky s pirátskými kopiemi filmů.

Vyplývá to podle serveru CNBC z údajů společnosti Muso, která se zabývá sledováním digitálního pirátství.

Například v Itálii se v posledních sedmi březnových dnech počet návštěv internetových stránek s pirátskými kopiemi filmů zvýšil o 66 procent oproti posledním sedmi únorovým dnům. Itálie byla první evropskou zemí, kterou pandemie koronaviru těžce zasáhla.

Ve Španělsku zaznamenala společnost Muso zvýšení počtu návštěv o polovinu, zatímco ve Francii a Spojených státech činil nárůst zhruba dvě pětiny a v Německu více než třetinu.

"Tento bezprecedentní růst návštěv internetových stránek spojených s filmovým pirátstvím v posledním březnovém týdnu ukazuje, že se stoupajícím počtem zemí zavádějících omezení pohybu a požadujících po obyvatelích izolaci se exponenciálně zvýšila poptávka po pirátském obsahu," uvedla společnost Muso.

Související

Soudní dvůr EU

Soud EU podpořil majitele copyrightu, mohou žádat data lidí sdílejících filmy

Soudní dvůr Evropské unie se dnes postavil na stranu majitelů autorských práv, kteří se snaží ve sporech o jejich dodržování shromažďovat osobní údaje uživatelů internetu. Podle soudu je přípustné, aby vlastníci práv požadovali po poskytovatelích internetového připojení údaje o zákaznících, na které chtějí podat žalobu kvůli sdílení například filmů či hudby.

Více souvisejících

autorská práva internet Ekonomika Itálie Španělsko Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

před 21 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Británie chce zastavit migraci, uprchlíky začne odvážet ze země. Sunak oznámil kdy

Podle britského premiéra Rishiho Sunaka by měla první letadla s migranty odletět z Británie do Rwandy za 10 až 12 týdnů, a od léta by měly být tyto lety pravidelné. Sunak to dnes oznámil během rozhovoru s médii během své cesty do Spojených států a Kanady.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy