Tim Cook se stal dolarovým miliardářem, akcie firmy Apple rostou

Výkonný ředitel americké technologické společnosti Apple Tim Cook se díky pokračujícímu růstu ceny akcií firmy zařadil mezi dolarové miliardáře.

Informovala o tom agentura Bloomberg na základě svých výpočtů.

Cena akcií Applu minulý týden vzrostla o téměř pět procent. Tržní hodnota podniku se díky tomu přiblížila hranici dvou bilionů dolarů a Cookovo jmění přesáhlo miliardu dolarů (přes 22 miliard Kč).

Cook před devíti lety v čele Applu nahradil legendárního spoluzakladatele společnosti Steva Jobse, který brzy poté zemřel na rakovinu. Tržní hodnota Applu se v té době pohybovala kolem 350 miliard dolarů, upozorňuje Bloomberg.

Cook v roce 2015 uvedl, že hodlá většinu svého majetku rozdat. Na charitu již věnoval akcie Applu v hodnotě milionů dolarů.

Související

Ilustrační foto

Apple potvrdil, že do svých počítačů začne montovat vlastní čipy

Technologická společnost Apple potvrdila, že do svých notebooků Mac a stolních počítačů začne montovat vlastní čipy namísto výrobků Intelu. Ponesou tak stejná zařízení jako jeho chytré telefony a tablety iPady. V pondělí to na zahájení celosvětové konference vývojářů Apple WWDC oznámil šéf společnosti Tim Cook.
smartphone

V Číně se kvůli koronaviru strmě propadl prodej smartphonů

Prodej smartphonů v Číně se v únoru kvůli poklesu poptávky způsobeném novým koronavirem propadl meziročně o 54,7 procenta na 14 milionů kusů. Prodej chytrých telefonů od americké společnosti Apple se pak snížil na 494.000 z 1,27 milionu před rokem.

Více souvisejících

Tim Cook apple nejbohatší lidé světa Ekonomika

Aktuálně se děje

před 1 minutou

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

před 1 hodinou

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

Mrtvá těla se svázanýma rukama? Bují podezření na válečné zločiny Izraele v Pásmu Gazy

Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva (OHCHR) vyzval v úterý k mezinárodnímu vyšetření zpráv o masových hrobech v nemocnicích v Pásmu Gazy, které byly zničeny při obléhání izraelské armády. Podle OHCHR mohlo totiž dojít k páchání válečných zločinů.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy