Michael Jackson měl letět na Měsíc, plánovala NASA

Mohl to být jeden z nejdražších projektů v historii. Slavný zpěvák Michael Jackson se na vrcholu své kariéry mohl podívat na Měsíc, na němž by předvedl svou pověstnou "měsíční chůzi", takzvaný moonwalk. O smělém plánu, z něhož nakonec sešlo, informoval magazín The Week.

NASA zvažovala, že pošle Michaela Jacksona na Měsíc. Kde jinde než právě tam by totiž měl předvést svou pověstnou měsíční chůzi? Vše se navíc mělo odehrát ve chvíli, kdy byl zpěvák na vrcholu své kariéry, uvedl magazín s odkazem na Jacksonova přítele, iluzionistu Uriho Gellera.

Ten tvrdí, že za ním jednou Jackson přišel a řekl mu: "Uri, dokážeš mě dostat na Měsíc?" A Geller se rozhodl, že to dokáže. Jednal proto s nejvyššími představiteli amerického Národního úřadu pro letectví a kosmonautiku, kteří byli tomuto plánu nakloněni.

Proč z něj nakonec sešlo není jasné, je navíc otázkou, jestli by Jacksonovo tělo zvládlo náročnou cestu do vesmíru. Vzhledem k jeho zdravotním obtížím, které jej provázely prakticky po celý život, je možné, že by nebyl schopen absolvovat ani náročný výcvik, kterým astronauti procházejí.

Michael Jackson se opět dostal do popředí téměř 10 let po své smrti díky dokumentu Leaving Neverland, které opět otevřen ožehavé téma jeho údajně nezdravého postoje k malým chlapcům. 

Na povrch tak díky nové vlně zájmu například také vyplynulo, že jeden z nejslavnějších zpěváků všech dob mohl být obětí teroristů, kteří 11. září 2001 zaútočili na budovu Světového obchodního centra.

 V onen osudný den, 11. září 2001, se totiž pohyboval v New Yorku, a právě v době, kdy do budovy obchodního centra narazila unesená letadla, měl mít zpěvák schůzku na vrcholu jedné z věží.

Nikdo z lidí nacházejících se v horních patrech mrakodrapů útok nepřežil a pravděpodobně by stejný osud potkal i slavného zpěváka, kdyby ráno nezaspal. Večer před 11. zářím si totiž až do noci telefonoval s matkou a ráno vstal pozdě. 

Související

Taylor Swiftová

American Music Awards ovládla Taylor Swift, z trůnu sesadila Michaela Jacksona

Americká zpěvačka Taylor Swiftová získala při udílení hudebních cen American Music Awards (AMA) šest ocenění, včetně ceny pro umělce roku. Překonala tím dosavadního držitele nejvyššího počtu těchto trofejí, krále popu Michaela Jacksona. Devětadvacetiletá umělkyně, která předávání AMA opanovala i v loňském roce, byla také vyznamenána čestnou cenou pro umělce desetiletí.

Více souvisejících

Michael Jackson NASA vesmir

Aktuálně se děje

před 23 minutami

před 43 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy