Tajfun bičuje pobřeží Číny. Úřady evakuovaly deset měst, tři mrtví v Šanghaji

Peking - Na východní pobřeží Číny dorazil v noci na dnešek tajfun Yagi. Úřady evakuovaly přes 200 tisíc lidí z celkem deseti měst. První tři oběti jsou hlášeny z obchodní čtvrti v Šanghaji.

Agentura Nová Čína uvedla, že evakuováno bylo celkem 204.949 lidí ve městech jako Tchaj-čou, Čou-šan a Wen-čou. Téměř 21.000 rybářských člunů muselo zůstat v přístavech.

Tajfun strhl v Šanghaji vývěsní štít, který zabil tři osoby včetně pětiletého dítěte. Šest dalších osob utrpělo zranění. 

Bouře má s postupem do hloubi pevniny severozápadním směrem postupně slábnout.

Léto je v Číně sezonou tajfunů. V posledních letech se podařilo minimalizovat počet jejich obětí díky vládním opatřením, včetně evakuací z ohrožených oblastí.

Související

Ilustrační fotografie.

Do Číny letos poprvé dorazil tajfun. Evakuace se týká stovek tisíc lidí

Do lidnaté čínské provincie Kuang-tung dnes v noci místního času dorazil tajfun Talim. Úřady evakuovaly téměř 230.000 lidí, uzavřely 68 turistických destinací na pobřeží a nařídily tisícům rybářských lodí, aby se vrátily do přístavu. Podle agentury Reuters o tom informovala agentura Nová Čína.
Ilustrační fotografie.

Tajfun v Japonsku zranil přes 80 lidí, jeden člověk zahynul

Tajfun Nanmadol, který od neděle postupuje přes Japonsko, si podle agentury Reuters vyžádal nejméně jednu oběť a více než 80 zraněných. Na ostrovech Kjúšú a Honšú silný vichr a lijáky narušily dopravu a přiměly některé podniky přerušit výrobu. Na 340.000 domácností, většina z nich na ostrově Kjúšú, zůstávalo dnes ráno bez dodávek elektřiny.

Více souvisejících

Tajfun Čína Počasí Šanghaj

Aktuálně se děje

před 3 minutami

před 27 minutami

před 58 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 4 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Rusko tvrdí, že provedlo útok na štáb operačního velení ukrajinských ozbrojených sil

Rusko podle tamních médií dnes oznámilo, že jeho armáda provedla útok na štáb operačního velení jižního uskupení ukrajinských ozbrojených sil. Informaci zveřejnilo ministerstvo obrany v Moskvě v souvislosti s průběhem války proti Ukrajině, Kyjev zatím tuto zprávu nekomentoval.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy