Prolhaný hradní spratek Ovčáček překročil všechny meze! Herman, Topolánek, Telička a další se pořádně naštvali

Mluvčí prezidenta Miloše Zemana Jiří Ovčáček se stal terčem kritiky za to, jak se vyjádřil o lidoveckém poslanci Marianu Jurečkovi. V souvislosti s debatami o smrti Zemanova lékaře Petra Halaty v Číně mluvčí Hradu lidovce označil za "prase". A ostré reakce na sebe nenechaly dlouho čekat.

Zpráva o úmrtí Zemanova lékaře Petra Halaty vyvolala na sociálních sítích hotové peklo. Bývalý ministr zemědělství Marian Jurečka následně zkritizoval Hrad za to, že odletěl bez Halaty. „Jurečka je prostě prase,“ zareagoval na slova lidoveckého poslance mluvčí prezidenta Miloše Zemana Jiří Ovčáček.

Sám Jurečka vzal tuto urážku s humorem. „Dle Jiřího Ovčáčka jsem prase. Pokud myslel to, o čem píšu, že bych jako hlava delegace neodjel z hotelu a neodletěl bez člena své delegace, aniž bych udělal maximum pro zjištění, co se děje, pak v mém případě zemědělce by stačilo, kdyby napsal kulturní prase a je to cajk,“ vzkázal mluvčímu Jurečka.

Slova Ovčáčka ovšem vyvolala ostrou polemiku o tom, co si jakožto mluvčí může a nemůže dovolit. „Ten prolhaný hradní spratek Ovčáček překročil už všechny meze! Nestál mi dosud za komentář. Ale to, co si dovolil vůči M.Jurečkovi, je kanálie!“ zastal se svého stranického kolegy lidovec a někdejší ministr kultury Daniel Herman. Dodal, že Ovčáček „přestupuje určité hranice, což je nepřípustné a je třeba to jasně říci“.

Na jeho slova zareagoval i poslanec hnutí ANO Martin Kolovratník. „Klid, pane kolego. Toho mladíka jsem už dávno zablokoval, nečtu ho a tudíž mám život klidnější,“ poradil Hermanovi poslanec s tím, že mu zbývá mi mnohem víc času na drobné radosti.

Ovčáčka tepe i bývalý premiér a někdejší prezidentský kandidát Mirek Topolánek. „Ne a ne. Jurečka není prase. Zemřel člověk! Nestál vám ani za tiskovou zprávu s vyjádřením nejhlubšího smutku a lítosti? Sakra! Budete se hádat o formě a elementární úcta k lidskému životu je vám u p*dele, Jiří?“ nebral si servítky Topolánek.

Kritikou nešetří ani režisér Jan Hřebejk. „Jiří Ovčáček je věrným obrazem svého šéfa. Kdo je tu dobytek, je normálnímu člověku zjevné,“ naštval se. Na jeho slova navázal i lidovec Tomáš Zdechovský. „Jane, nebuďme jako on,“ požádal Hřebejka Zdechovský,

„Sám Ovčáček z podstaty své bytosti nemůže být a nikdy nebude prase. Chybí mu roztomilost i užitečnost,“ přisadil si poslanec STAN Vít Rakušan.

„Ovčáček může nazývat lidi sviněmi, on vlastně může všechno,“ rýpnul si europoslanec Pavel Telička. Podle něj není takové chování ve světě vůbec přípustné. „Aby úředník nižšího až středního ranku takto mluvil, je nepředstavitelné kdekoliv jinde. Letěl by na minutu. Mluví to o úrovni a slabosti prezidenta, ale i vedení prezidentské kanceláře,“ dodal Telička.

Ovčáček je přesvědčen, že někteří úmrtí lékaře využili k politickým útokům. „Chci aspoň takto poděkovat novinářům, kteří s lidským přístupem informovali o skonu lékaře a nepodlehli pokušení zneužít smutné zprávy k politickým útokům. To samé poděkování náleží slušným občanům, kteří se nepřidali k nenávistné stoce na sociálních sítích," vzkázal hradní mluvčí. 

Související

Jiří Ovčáček Glosa

Události Petra Nutila: Ovčáček proti Babišovi a zmatky kolem covidu

Moji milí, vítejte u dalšího vydání Událostí PN. Je před Vánocemi. Jak už jsem psal vloni, zkuste nezapomenout na to, že veškerý ten světélkující, ze všech stran povykující a obtěžující „vánoční“ teror je tu jen proto, že ve skutečnosti už neslavíme Vánoce, slavíme jakousi neurčitou simulaci bez významu, a aby nám to nebylo tak divné, všeprostupující konzum nahrazuje tu prázdnotu uřvaností.
Jiří Ovčáček Glosa

Události Petra Nutila: Pokání Jiřího Ovčáčka a Babišovo peklo

„Stydím se za to, co jsem dělal. Nenávist je můj největší hřích,“ posypal si hlavu popelem v rozhovoru se Světlanou Witowskou končící hradní mluvčí Ovčáček. A v rozhovoru působil tenhle hradní komik, bývalý autor komunistických Haló novin, wannabe křesťan a věčná attention whore sociálních sítí Jiří Ovčáček slušně, smířlivě a skoro by se zdálo, že celé to svoje angažmá hodlá spláchnout jako roli, která mu byla přisouzena, vnucena a kterou musel hrát. Na což by mu, upřímně řečeno, mohl skočit jen člověk buď s poruchou paměti, nebo zcela dementní. 

Více souvisejících

Jiří Ovčáček Marian Jurečka (KDU-ČSL) Petr Halata (lékař) Pavel Tělička Vít Rakušan (STAN) Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) Jan Hřebejk Mirek Topolánek Martin Kolovratník Daniel Herman

Aktuálně se děje

před 18 minutami

před 26 minutami

před 52 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.

včera

Papežův zákon

RECENZE: Papežův zákon o prohnilé církvi stojí i padá na velikášském akademismu

Poté, co byl u nás snímek Papežův zákon uveden v rámci nesoutěžní sekce karlovarského festivalu, se dostává i do široké distribuce. Italský film se noří do temné historie církve a skrze příběh na základě skutečných událostí reflektuje krutost lidské manipulace, společenskou rozštěpenost i individuální osudy na pozadí velkých dějin.

včera

Rusko a Ukrajina si vymění 48 vysídlených děti

Rusko a Ukrajina se dohodly na výměně 48 dětí vysídlených v důsledku ruské invaze. Ve středu to v katarské Dauhá oznámila ruská komisařka pro práva dětí Marija Lvovová-Belovová.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy