USA zpřísní kontroly na letištích kvůli teroristickým hrozbám

Washington - Americký Úřad pro bezpečnost v dopravě (TSA) oznámil, že v rámci boje s hrozbou terorismu zavede přísnější pravidla pro odbavování cestujících na letištích.

Elektronické přístroje větší než mobilní telefon budou muset cestující vyjmout z kabinových zavazadel a předložit je k letištní kontrole samostatně v plastových miskách.

Změny musí během příštích měsíců zavést všechna letiště v USA, uvedl TSA. Samostatnou kontrolou mimo kabinová zavazadla budou muset projít například laptopy, tablety, elektronické čtečky nebo přenosné herní konzole.

V březnu TSA vyhlásila zákaz převozu těchto elektronických zařízení v příručních zavazadlech vypravených z letišť v osmi převážně muslimských zemích. Americký zákaz postihuje Egypt, Turecko, Kuvajt, Saúdskou Arábii, Jordánsko, Maroko, Katar a Spojené arabské emiráty.

TSA tyto kroky zdůvodňuje nutností posílit boj s hrozbou teroristických útoků, k nimž mohou být větší elektronické přístroje zneužity. 

Související

Více souvisejících

Letiště Atlanta Letiště N.Y. JFK kontrola bezpečnostní akce letadla, letectví

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy