CNN byla adresátem dalšího podezřelého balíčku

Na poště v Atlantě ve Spojených státech byl dnes nalezen další podezřelý balíček určený pro zpravodajskou televizi CNN. Na twitteru to oznámil šéf CNN Jeff Zucker, který dodal, že stanici žádné nebezpečí nehrozí. Zásilka byla vystopována tři dny poté, co v pátek policie zadržela muže, kterého podezřívá z rozesílání výbušnin prominentním odpůrcům republikánského prezidenta Donalda Trump.

"Ústředí CNN nehrozí žádné bezprostřední nebezpečí. Všechna pošta ve všech tuzemských kancelářích CNN prochází kontrolou mimo budovy CNN," napsal Zucker v prohlášení. Poznamenal, že dnes nalezený balíček, pokud by nebyl objeven, by z pošty v Atlantě neodešel přímo na ústředí CNN, ale putoval by nejdříve ke kontrole. "Náš kontrolní režim funguje," dodal.

CNN byl již dříve adresován balíček pro bývalého ředitele amerických tajných služeb Jamese Clappera, který se stanici často jako komentátor spolupracuje.

Mezi adresáty balíčků s výbušninou byli mimo jiné bývalý demokratický prezident Barack Obama a jeho viceprezident Joe Biden, neúspěšná Trumpova demokratická soupeřka v prezidentském klání Hillary Clintonová a další přední politici Demokratické strany nebo někdejší šéfové tajných služeb John Brennan a James Clapper.

V pátek policie zadržela Cesara Sayoca, kterému v případě prokázání viny hrozí až 48 let vězení. Podle Sayocovy rodiny má jejich příbuzný dlouhodobé psychické problémy, které si odmítal přiznat.

Související

Tento satelitní snímek pořízený a zveřejněný 10. ledna 2023 společností Maxar Technologies ukazuje zničené školy a budovy v jižním Soledaru, poblíž Bachmutu na východní Ukrajině.

Část ukrajinských vojáků se stahuje ze Soledaru, uvádí z fronty tým CNN

Část ukrajinských vojáků ustupuje ze Soledaru, uvedl dnes reportér stanice CNN, který se spolu se svým štábem nachází jen pár kilometrů od východoukrajinského města. Moskva dnes uvedla, že se její vojska Soledaru ve čtvrtek večer po dlouhých a tvrdých bojích zmocnila. Kyjev to vzápětí odmítl. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve večerním projevu uvedl, že ukrajinští vojáci pokračují v boji o Soledar.
Paul Whelan

Rusko odmítlo propustit Whelana. Výměnou chtělo vraha Čečence z Německa

Rusko odmítlo propustit spolu s americkou basketbalistkou Brittney Grinerovou také bývalého amerického vojáka Paula Whelana, pokud by v rámci výměny vězňů nebyl propuštěn bývalý důstojník ruské tajné služby FSB Vadim Krasikov. Ten byl loni v Německu odsouzen k doživotnímu vězení za vraždu Čečence s gruzínským občanstvím v roce 2019 v centru Berlína. S odvoláním na nejmenované americké činitele o tom dnes píše web televize CNN.

Více souvisejících

CNN Bombové útoky USA (Spojené státy americké)

Aktuálně se děje

před 57 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Jaderné zbraně se přesunou na orbitu? Rusko vetovalo rezoluci o zastavení zbrojení ve vesmíru

Rusko ve středu vetovalo návrh rezoluce OSN předložené Spojenými státy a Japonskem, která vyzývá všechny státy světa, aby zabránily závodům v jaderném zbrojení ve vesmíru.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy