VIDEO: Vědci objevili obřího titanosaura, největší známé zvíře vůbec

La Flecha - Paleontologové hlásí nález obrovského dinosaura. Fosilie nalezené v Argentině podle jejich vyjádření patří největšímu doposud známému tvorovi, který kdy kráčel po povrchu naší planety. Informuje server BBC.

Na základě objevených kostí je délka zvířete odhadována na 40 metrů. Dinosaurus pak mohl být vysoký až 20 metrů, tedy jako sedmipatrová budova. Úctyhodná je i váha tvora. Se svými 77 tunami se o celou desetinu překonává doposud netěžšího známého dinosaura, Argentinosaura.

Paleontologové se domnívají, že se jedná o nový druh titanosaura, obrovského býložravce, který žil v období pozdní křídy.

Nález se podařilo učinit v oblasti La Flecha v Patagonii. Vědce na fosílie upozornil místní farmář. V oblasti se podařilo objevit na 150 zkamenělých kostí v pozoruhodně dobrém stavu. Jedná se o ostatky nejméně sedmi zvířat.

Zdroj: YouTube

Související

Více souvisejících

argentina Dinosauři

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy