Při střelbě u paláce filipínského prezidenta zemřel člen ochranky

Manila - U paláce filipínského prezidenta v Manile se dnes ráno střílelo, o život přišel jeden bodyguard. Rodrigo Duterte v době incidentu v budově nebyl.

Incident se stal v parku Malacanang, kde má základnu Duterteho ochranka. To potvrdil mluvčí prezidentské bezpečnostní složky Mike Aquino, ale další detaily neposkytl. Rozhlasová stanice DZMM původně oznámila, že jeden člověk utrpěl zranění, ale velitel ochranky později sdělil, že jeden strážce je mrtev.

Duterte, proti jehož brutálnímu postupu proti lidem podezřelým z obchodování s drogami se na Filipínách protestuje, byl o víkendu ve svém domovském městě Davao. V pondělí se na veřejnosti neukázal, ale dnes večer by se měl objevit na akci v Manile.

Duterte je znám svou nepředvídatelností a často podle Reuters vyvolává zmatek, protože nedodržuje stanovený časový rozvrh. Víkendy tráví většinou v Davau, kam přijíždí už v pátek nebo i dříve.

Související

Více souvisejících

Filipíny Rodrigo Duterte

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy