Filipíny zpustošil tajfun. Nejméně 22 obětí včetně malého dítěte

Nejméně 22 lidí zemřelo při sesuvech půdy a záplavách, které ve střední části Filipín vyvolal tajfun. Informovala o tom dnes agentura Reuters s odvoláním na filipínský úřad pro řešení katastrof. Počet obětí se může ještě zvýšit, záchranné operace stále pokračují. Místní média píší o desítkách pohřešovaných osob.

22 obětí, mezi nimiž je i tříletý chlapec, bylo ohlášeno dnes ráno místního času, řekl mluvčí úřadu Edgar Posadas. Tajfun se prohnal východní částí ostrovů Visayas a oblastí Bicol v sobotu. "Vítr nebyl silný, ale (tajfun) způsobil záplavy a sesuvy půdy," uvedl Posadas.

Pobočka úřadu informovala, že pracuje na potvrzení 38 dalších obětí, které byly ohlášeny v oblasti Bicol, jež tvoří jihovýchodní cíp hlavního filipínského ostrova Luzol.

Ve filipínských přístavech, na místních letištích a autobusových nádražích uvízly tisícovky pasažérů. Spojení mezi jednotlivými ostrovy bylo zrušeno, napsala agentura Reuters.

Související

Velikonoce

Velikonoce ve světě. Jak se slaví v Asii, Africe nebo Austrálii?

Pomlázka, malovaná vajíčka nebo mazanec – to jsou typické symboly našich Velikonoc. Oslavy Velikonoc mají v různých zemích světa svou specifickou podobu, stejně tak charakteristické zvyky. Odráží se v nich zbožnost, staré rituály i prvky lidové kultury. Jak se slaví Velikonoce za hranicemi Evropy?

Více souvisejících

Filipíny Tajfun Sesuv půdy

Aktuálně se děje

před 32 minutami

Robert Fico

Fico definitivně zatočil s RTVS. Stanice se přejmenuje a bude povinně vysílat hymnu

Vláda slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD) ve středu schválila kritizované změny fungování veřejnoprávních médií. Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) se má změnit na Slovenskou televizi a Rozhlas (STVR), jejíhož ředitele bude volit devítičlenná rada se čtyřmi nominanty ministerstva kultury. Slovenská vláda dnes schválila příslušný návrh zákona, uvedla agentura TASR.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Rusko zesílí útoky na ukrajinské sklady se západními zbraněmi, slíbil Šojgu

Rusko otevřeně avizuje, že zesílí útoky na Ukrajinu. Ministr obrany Sergej Šojgu v úterý řekl, že budou cílit na sklady se zbraněmi poskytovanými Západem. Kyjev by měl brzy obdržet další klíčovou vojenskou pomoc ze Spojených států amerických. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy