Výletní loď, na níž hořelo, míří do malajského přístavu

Manila - Výletní loď Azamara Quest, která se dostala do potíží u jižních Filipín, byla opravena a míří do malajského přístavu, informuje v sobotu agentura Reuters. Plavidlo zůstalo kvůli pátečnímu požáru ve strojovně po určitou dobu bez motorů a unášel ho proud.

Oheň zranil pět ze 411 členů posádky. Zdravotní stav jednoho z nich je vážný. Na palubě lodě se nachází 600 pasažérů.Nyní je plavidlo na cestě do přístavu Sandakan, který leží na východě malajského státu Sabah."Všichni pasažéři jsou v pořádku," řekl velitel filipínské pobřežní stráže Perfecto Eden. Výletní loď podle jeho slov doprovází plavidlo filipínského námořnictva. Zůstane u ní, dokud nevpluje do malajských vod.V Malajsii pro pasažéry, převážně Američany a Západoevropany, plavba skončí. Její zbytek zrušila norsko-americká společnost Azamara Club Cruises, jíž výletní plavidlo patří."Inženýři na palubě Azamary Quest dokázali opravit lodní pohony. Nyní pluje přímou cestou do Sandakanu rychlostí tří až čtyř uzlů. V závislosti na rychlosti dorazí do přístavu do 24 až 48 hodin," uvedl majitel lodi v poficiálním prohlášení.Azamara Club Cruises slíbila, že pasažérům daruje poukaz na plavbu v hodnotě ceny zrušené cesty.

Související

Velikonoce

Velikonoce ve světě. Jak se slaví v Asii, Africe nebo Austrálii?

Pomlázka, malovaná vajíčka nebo mazanec – to jsou typické symboly našich Velikonoc. Oslavy Velikonoc mají v různých zemích světa svou specifickou podobu, stejně tak charakteristické zvyky. Odráží se v nich zbožnost, staré rituály i prvky lidové kultury. Jak se slaví Velikonoce za hranicemi Evropy?

Více souvisejících

Filipíny lodní havárie

Aktuálně se děje

před 15 minutami

před 25 minutami

před 1 hodinou

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 8 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Většina Američanů věří, že Čína využívá TikTok k ovládání občanů v USA

Podle průzkumu agentury Reuters/Ipsos věří většina Američanů, že Čína využívá sociální síť TikTok k formování veřejného mínění v USA. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy