Noční můra na dovolené: Turisté se stali terčem falešného teroristického útoku

Iclemer - Neuvěřitelný šok zažili během své dovolené hosté jednoho z tureckých letovisek. Hotelový personál “překvapil“ své převážně britské klienty falešným teroristickým útokem. Stalo se tak pouhých šest týdnů po masakru na pláži v Tunisku.

Třiačtyřicetiletý britský elektrikář Jason Phythian si zrovna spolu se svou rodinou užíval odpočinkových chvil na pláži, když k němu nečekaně přiběhl muž v arabském oděvu.

Zatímco domnělý džihádista vytáhl přímo před Jasonem bombu, kterou se snažil vznítit zapalovačem, desítky dalších turistů prchaly před dalšími teroristy, kteří je naháněli se zbraněmi v ruce.

Vzápětí se naštěstí ukázalo, že rekreanti se nestali terčem teroristického útoku, nýbrž jen nepatřičného žertu, který pro ně připravili zaměstnanci jejich pětihvězdičkového hotelu. O nepovedeném "vtípku" informoval britský deník The Daily Mail.

Není nikterak překvapující, že řada převážně britských turistů uptrpěla vážný šok. Řada z nich dokonce volala po předčasném návratu z dovolené. A někteří se  domáhají i finančního odškodnění. 

K nešťastnému žertu došlo navíc pouhých šest týdnů po teroristickém útoku na pláži v Tunisku, při kterém přišlo o život osmatřicet lidí, z nichž většina byla právě britského původu. 

Související

Dovolená v Chorvatsku? Pro Čechy stále jasná volba

Dovolená v Chorvatsku? Pro Čechy stále jasná volba

Ani zavedení eura neodradilo řadu českých turistů od návštěvy oblíbeného Jadranu. Chorvatsko je zkrátka ideální prázdninovou destinací, kde panuje příjemné klima a moře je díky pozvolnému vstupu a malým vlnám vhodné pro každého. Kde se ale při návštěvě ubytovat a co dalšího je na Chorvatsku tak lákavé?
bankomaty

Dovolená v zahraničí: Je výhodné platit kartou a vybírat hotovost v cizině?

Pro financování zahraniční dovolené už není nutné se zatěžovat velkým množstvím hotovosti. Zejména v rámci Evropské unie je možné spoléhat na bezproblémové platby kartou nebo výběry hotovosti ve měně dané země. Avšak je třeba si dávat pozor na potenciální poplatky a specifika související se směnou měnových kurzů, a to jak před odjezdem, tak i během pobytu na dovolené. Je rozumné, aby spotřebitelé nepodceňovali ani rizika spojená s výběrem konkrétního bankomatu a zvolenou transakční metodou, sdělil naši redakci dTest.

Více souvisejících

dovolená Terorismus Vtipy

Aktuálně se děje

před 21 minutami

před 46 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Mrazivé počasí na většině území na jednu noc odezní. Výstraha ale platí dál

Mrazivé počasí během nadcházející noci na většině území odezní, ale pro jeden kraj zůstává v platnosti výstraha před mrazem ve vegetačním období. Vyplývá to z informací Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy