Krvavý atentát v Turecku: Kurdové zabili dva policisty a 35 lidí zranili

Ankara - Turecko hlásí pumový a raketový útok na jihu země, při němž zemřeli dva policisté a 35 lidí utrpělo zranění. Incident mají na svědomí patrně Kurdové.

Členové Strany kurdských pracujících (PKK) podle zdrojů agentury Reuters atentát spáchali ve městě Nuaybin, které leží v provincii Mardin u syrské hranice. Exploze výbušnin uložených v automobilu způsobila značné škody na stanici dopravní policie a na noclehárně stojící v sousedství.

Po výbuchu, který nastal kolem šesté hodiny ráno (05:00 SEČ), propukla přestřelka, sdělily bez dalšího upřesnění zdroje agentury.

Turecko řadí PKK k teroristickým organizacím. Boje proti této skupině byly obnoveny po krátkém příměří loni, kdy Turecko vstoupilo do bojů v Sýrii a zaměřilo se především na tamní kurdské milice, které obsazují oblasti u turecké hranice.

Související

Recep Tayyip Erdogan

Turecko se odklání od Západu? Chce prohlubovat vztahy s Východem

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan ve středu na fóru v Ankaře prohlásil, že Turecko bude nadále rozvíjet vztahy s Východem, a to i přesto, že v zahraniční politice zůstává orientováno na Západ. Zdůraznil, že svět už není "černobílý" a Ankara nemusí spolupracovat pouze s jednou stranou.  
Turecká armáda (Turkish Army)

Turecké letectvo zaútočilo na severu Iráku

Turecké letectvo v pondělí provedlo údery na severu Iráku, při kterých bylo zničeno 21 cílů patřících Straně kurdských pracujících (PKK), organizaci, kterou Ankara označuje za teroristickou. 

Více souvisejících

Turecko Teroristické útoky v Turecku Kurdové

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy