Cizinka ohlásila v Kataru znásilnění. Soud ji odsoudil za cizoložství, muž bude zbičován

Dauhá - Nizozemka (22), která v Kataru ohlásila znásilnění, byla nakonec sama obviněna z cizoložství. Soud jí dnes vyměřil roční podmínečný trest.

Žena označovaná jménem Laura, byla zadržena v březnu pro podezření, že se dopustila cizoložství. Dnes soud vynesl rozsudek ročního podmínečného trestu a pokuty ve výši 3000 ríjálů (20.000 korun), po jejímž zaplacení bude Nizozemka vyhoštěna z Kataru.

Důvod, proč byla v Kataru, není jasný. Podle některých médií byla na dovolené, podle dalších pracovala jako společnice. Mladá žena v březnu navštívila hotel, kde se podával alkohol. Podle jejího právníka byla zdrogována a sled událostí si nepamatuje. Ráno se probudila na neznámém místě a zjistila, že byla znásilněna.

Muž, který ji podle ní znásilnil, je ze Sýrie a byl také zadržen. On ale tvrdil, že noc s ním strávila dobrovolně a že žena si řekla o peníze, což Nizozemka popřela. Muži soudci vyměřili 100 ran bičem za nemanželský poměr a dalších 40 ran za konzumaci alkoholu.

Při návštěvě Kataru je nutné respektovat několik základních pravidel, jejichž dodržování je velice přísně hlídáno a přestupky v tomto směru mohou vést až k uvěznění. Především je to požívání alkoholických nápojů (a užívání drog) na veřejných místech, ale i v soukromí. Za zvlášť závažný trestný čin je považováno řízení pod vlivem alkoholu (stačí, aby v případě dopravní nehody policista pouze uvedl, že cítil z dechu řidiče alkohol), které může vézt až k zahájení trestního stíhání a k následné deportaci ze země.

Je zakázán dovoz a rozšiřování jakéhokoliv tiskového nebo obrazového materiálu/záznamu s erotickým nebo pornografickým obsahem. Na všech hraničních přechodech je možné očekávat podrobnou (i osobní) prohlídku, včetně prohlížení záznamů na videokamerách. Za samozřejmost považujeme dodržování úcty vůči veřejným představitelům země, jejich oficiálním portrétům a dalším státním symbolům.

Soužití nesezdaného páru (muže a ženy) je považováno za nelegální, společné bydlení muže a ženy je společensky přijatelné, pouze pokud jsou oba ze stejné rodiny. Incidenty zahrnující urážky nebo obscénní gesta jsou považovány za trestné a u cizinců mohou vyústit až v uvěznění, varuje MZV ČR na svém webu.

Související

Válka v Izraeli

Hamás má nové požadavky. Neklidný je i Katar, který jedná s Palestinci od samého začátku

Jednání o příměří v Pásmu Gazy ani zdaleka nemusí být u konce. Blízký východ má pověstné eso v rukávu – Katar. Ten společně se Spojenými státy a Egyptem vede jednání s Hamásem už od začátku války a podařilo se mu obě znepřátelené strany dotlačit k některým kompromisům. Teď jsou ale nejen katarští diplomaté zneklidněni z nových požadavků teroristické organizace. 

Více souvisejících

Katar Znásilnění ženy

Aktuálně se děje

před 4 minutami

před 25 minutami

před 49 minutami

před 1 hodinou

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Válka v Izraeli

Válka v Gaze má přes 34 tisíc obětí, tvrdí Palestinci. OSN řekla, jak s jejich údaji pracuje

Konflikt mezi Izraelem a hnutím Hamás si podle palestinského ministerstva zdravotnictví vyžádal již 34 344 palestinských obětí. Zveřejněný seznam obsahuje údaje o většině zabitých, včetně jmen, věku a pohlaví. Mnoho obětí jsou děti, přičemž seznam zahrnuje i 169 novorozenců a stovky dalších mladších deseti let. Izrael oficiální čísla zpochybňuje, zatímco OSN potvrzuje, že palestinské údaje bývají přesné.

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Recep Tayyip Erdogan

Turecko se odklání od Západu? Chce prohlubovat vztahy s Východem

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan ve středu na fóru v Ankaře prohlásil, že Turecko bude nadále rozvíjet vztahy s Východem, a to i přesto, že v zahraniční politice zůstává orientováno na Západ. Zdůraznil, že svět už není "černobílý" a Ankara nemusí spolupracovat pouze s jednou stranou.  

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

Vladimir Putin

Rusko oficiálně zahajuje partnerství s Íránem

Ruský prezident Vladimir Putin přijal návrh na podepsání dohody o strategickém partnerství s Íránem, který mu předložilo ruské ministerstvo zahraničních věcí. Uvedl to server Times of Israel.

před 10 hodinami

Autobus po nehodě v Karlových Varech sjel do kolejí. Na místě jsou zranění, vlaky nejezdí

Autobus ve čtvrtek ráno po nehodě v Karlových Varech sjel na železniční trať a poškodil ji. Na místě jsou zranění, podle dostupných informací jde o 17 osob. Na místě zasahují složky záchranného systému. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy