Tělo kopilota Lubitze identifikováno? Vyšetřovatelé už mají desítky DNA

Paříž - Experti dosud z ostatků obětí nehody airbusu německé firmy Germanwings izolovali 78 profilů DNA, pomocí nichž budou provádět identifikaci. Objevila se zpráva, že již bylo nalezeno tělo kopilota Andrease Lubitze, který neštěstí pravděpodobně zavinil.

"Je tu naděje, že to do konce nadcházejícího týdne zvládneme, je to pro nás naprostá priorita," citovala státního zástupce Brice Robina agentura DPA. Teprve poté, co forenzní experti dostanou do ruky ostatky obětí, začnou odborné týmy na místě nehody zajišťovat trosky letadla kvůli dalšímu vyšetřování příčin havárie. Obzvláště pečlivě budou pátrat po druhé černé skříňce s letovými záznamy, kterou se podle Robina dosud najít nepodařilo.

VIDEO: Pozůstalí dorazili k místu tragédie

Zdroj: YouTube

Francouzská prokuratura dnes rovněž vyvrátila zprávy některých médií, podle nichž se už podařilo identifikovat tělo druhého pilota, který je podezřelý, že zkázu letadla způsobil záměrně. "Ještě jsme neidentifikovali žádné oběti, jen stopy DNA," uvedl Robin.

Záchranný tým, který pracuje na místě nehody poblíž vesničky Prads-Haute-Bléone, se nyní snaží vybudovat sjízdnou cestu, kterou by se bylo možné k troskám dostat auty. Nyní je to možné jen pomocí vrtulníků nebo pěšky.

Související

Kopilot zříceného letu 4U9525 Germanwings Andreas Lubitz

Pravda o zkáze letadla Germanwings? Můj syn je nevinný, mám důkazy, tvrdí otec pilota Germanwings Lubitze. A pozůstalí zuří

Berlín – V lednu 2017 bylo zastaveno vyšetřování nehody letadla společnosti Germanwings. Podle oficiálních závěrů zavinil tragédii, při které v březnu 2015 zemřelo všech 115 lidí na palubě, druhý pilot Andreas Lubitz (27). Otec Lubizte však teď oznámil, že má důkaz, že jeho syn letadlo úmyslně k zemi nenavedl. Informuje o tom německý server Deutsche Welle.

Více souvisejících

zřícení letu 4U9525 Germanwings (24.3.2015) Andreas Lubitz (kopilot zříceného letu 4U9525 Germanwings)

Aktuálně se děje

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Žhavá láva, ilustrační fotografie.

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

včera

V metru na Floře spadl člověk do kolejiště. Vlaky hodinu nejezdily

Pád osoby do kolejiště ve stanici Flora zastavil ve čtvrtek dopoledne provoz linky A pražského metra. Vlaky nejezdily zhruba hodinu, zatímco na místě zasahovaly složky integrovaného záchranného systému. Vážně zraněný muž byl převezen do nemocnice v umělém spánku. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy