Dva roky od zřícení Germanwings: Lidé drželi minutu ticha, otec pilota zpochybnil vyšetřování

Berlín - Stovky lidí dnes v gymnáziu ve městě Haltern držely minutu ticha za oběti tragické letecké nehody Germawings. Šestnáct místních žáků a dvě učitelky byli mezi 150 pasažéry, kteří přesně před děvam roky zachynuli ve Francii, když pilot Andreas Lubitz záměrně narazil do horského masivu.

Studenti, učitelé a rodiče se shromáždili na dvoře gymnázia Josepha Königa v přesný čas, kdy se letadlo zřítilo. V západoněmeckém městě se zároveň rozezněly kostelní zvony, napsala agentura DPA.

Lubitzův otec Günter dnes na tiskové konferenci popřel, že jeho syn trpěl v době neštěstí depresemi. Vyšetřovatelé podle něj dostatečně nezkoumali všechny okolnosti havárie.

Pochybnosti nad výsledky šetření dnes vyjádřil i expert na letecká neštěstí Tim van Beveren, jemuž připadá nezvyklé, že vyšetřovatelé zjistili příčinu havárie už po dvou dnech.

Andreas Lubitz 24. března 2015 na cestě z Barcelony do Düsseldorfu podle vyšetřovatelů úmyslně navedl airbus do skalního masivu mezi obcemi Le Vernet a Prads-Haute-Bléone ve francouzských Alpách. Na palubě byl jako druhý pilot, využil ale momentu, kdy kapitán odešel na toaletu, a v kokpitu se zamknul.

Související

Kopilot zříceného letu 4U9525 Germanwings Andreas Lubitz

Pravda o zkáze letadla Germanwings? Můj syn je nevinný, mám důkazy, tvrdí otec pilota Germanwings Lubitze. A pozůstalí zuří

Berlín – V lednu 2017 bylo zastaveno vyšetřování nehody letadla společnosti Germanwings. Podle oficiálních závěrů zavinil tragédii, při které v březnu 2015 zemřelo všech 115 lidí na palubě, druhý pilot Andreas Lubitz (27). Otec Lubizte však teď oznámil, že má důkaz, že jeho syn letadlo úmyslně k zemi nenavedl. Informuje o tom německý server Deutsche Welle.

Více souvisejících

zřícení letu 4U9525 Germanwings (24.3.2015) Andreas Lubitz (kopilot zříceného letu 4U9525 Germanwings) Německo

Aktuálně se děje

před 14 minutami

před 59 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Aktualizováno před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Kreml: Svět je na pokraji konfliktu mezi největšími jadernými velmocemi světa, může skončit katastrofou

Rusko v pondělí prohlásilo, že vojenská podpora Ukrajiny ze strany USA, Británie a Francie posunula svět na pokraj přímého konfliktu mezi největšími jadernými velmocemi světa, který by mohl skončit katastrofou.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy