Lubitz je opravdu masovým vrahem? Jeho tablet vydal další důkaz

Düsseldorf - Andreas Lubitz, druhý pilot zříceného airbusu společnosti Germanwings, před smrtí hledal na internetu informace o zabezpečení dveří kokpitu a o tom, jak "nejlépe" sám sebe zabít. Dnes to oznámila německá prokuratura.

Z analýzy Lubitzova (†27) tabletu vyplývá, že ještě den před havárií hledal informace o sebevraždách a zabezpečení pilotní kabiny.

"Historie v prohlížeči nebyla vymazána," uvedla prokuratura k tomu, jak se jí podařilo zmíněné informace získat. Uživatel tabletu hledal jednak léčebné metody, ale i způsoby toho, jak spáchat sebevraždu. "Přinejmenším v jednom dni se dotyčný vícero minut zabýval vyhledáváním informací o dveřích kokpitu a o bezpečnostních opatřeních," dodala prokuratura.

Němečtí vyšetřovatelé nicméně podle DPA nezveřejnili přesné znění hesel, podle kterých pilot údaje na webu hledal.

VIDEO: První záběry přímo z místa zřícení airbusu

Zdroj: YouTube

Související

Kopilot zříceného letu 4U9525 Germanwings Andreas Lubitz

Pravda o zkáze letadla Germanwings? Můj syn je nevinný, mám důkazy, tvrdí otec pilota Germanwings Lubitze. A pozůstalí zuří

Berlín – V lednu 2017 bylo zastaveno vyšetřování nehody letadla společnosti Germanwings. Podle oficiálních závěrů zavinil tragédii, při které v březnu 2015 zemřelo všech 115 lidí na palubě, druhý pilot Andreas Lubitz (27). Otec Lubizte však teď oznámil, že má důkaz, že jeho syn letadlo úmyslně k zemi nenavedl. Informuje o tom německý server Deutsche Welle.

Více souvisejících

Andreas Lubitz (kopilot zříceného letu 4U9525 Germanwings) zřícení letu 4U9525 Germanwings (24.3.2015)

Aktuálně se děje

před 5 minutami

před 43 minutami

Robert Fico

Fico definitivně zatočil s RTVS. Stanice se přejmenuje a bude povinně vysílat hymnu

Vláda slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD) ve středu schválila kritizované změny fungování veřejnoprávních médií. Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) se má změnit na Slovenskou televizi a Rozhlas (STVR), jejíhož ředitele bude volit devítičlenná rada se čtyřmi nominanty ministerstva kultury. Slovenská vláda dnes schválila příslušný návrh zákona, uvedla agentura TASR.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Gerhskovich zůstává ve vazbě. Rusové ho hodlají soudit kvůli údajné špionáži

Pobyt Evana Gershkoviche, který je prvním západním novinářem obviněným v Rusku ze špionáže od dob studené války, ve vazbě bude pokračovat. Moskevský soud v úterý odmítl jejich odvolání. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy