Je Lubitz šílený vrah? Druhá černá skříňka vydala děsivý důkaz

Paříž - Z analýzy druhé černé skříňky letu 4U2595, v jehož troskách na jihu Francie zemřelo 150 lidí, vyplývá to, o čem se již delší dobu hovoří. Kopilot Andreas Lubitz zvyšoval rychlost stroje poté, co letadlo navedl směrem k zemi.

Druhá černá skříňka, která byla objevena v troskách ve čtvrtek, zaznamenává letové parametry, jako je výška letu či rychlost stroje. Krátce po neštěstí 24. března se už našla první černá skříňka. Ta zaznamenává rozhovory mezi piloty, komunikaci s leteckými dispečery a veškeré další zvuky v kabině.

"První poslech černé skříňky nalezené ve čtvrtek ukazuje, že pilot přítomný v kabině použil automatického pilota k navedení letounu na klesání do výšky sto stop (asi 30 metrů). Pak několikrát při klesání pilot změnil nastavení automatického pilota, aby klesající letadlo zrychlilo," uvedl v prohlášení francouzský vyšetřovací úřad BEA.

Analýza první skříňky ukázala, že pád letounu typu A320 společnosti Germanwings nejspíš způsobil druhý pilot. Nevpustil podle francouzské prokuratury kapitána do pilotní kabiny a stroj navedl na kolizní kurz.

VIDEO: Údajně existují záběry z paluby těsně před nehodou. Nebo je to fake?

Zdroj: YouTube

Němečtí vyšetřovatelé prohledali ordinace pěti lékařů, u kterých Lubitz hledal pomoc, uvedl dnes podle agentury Reuters německý týdeník Der Spiegel v článku, který zveřejní v sobotu. Zajistili přitom zdravotní záznamy týkající se mladého kopilota.

Po zveřejnění dohadů kolem Lubitze se vyšetřovatelům přihlásilo několik lékařů, které muž kontaktoval. Obrátil se podle časopisu Der Spiegel na neurology a psychiatry. Ke zprávě týdeníku se zatím nevyjádřil žádný představitel úřadů v Düsseldorfu, kde kopilot žil.

Související

Kopilot zříceného letu 4U9525 Germanwings Andreas Lubitz

Pravda o zkáze letadla Germanwings? Můj syn je nevinný, mám důkazy, tvrdí otec pilota Germanwings Lubitze. A pozůstalí zuří

Berlín – V lednu 2017 bylo zastaveno vyšetřování nehody letadla společnosti Germanwings. Podle oficiálních závěrů zavinil tragédii, při které v březnu 2015 zemřelo všech 115 lidí na palubě, druhý pilot Andreas Lubitz (27). Otec Lubizte však teď oznámil, že má důkaz, že jeho syn letadlo úmyslně k zemi nenavedl. Informuje o tom německý server Deutsche Welle.

Více souvisejících

zřícení letu 4U9525 Germanwings (24.3.2015) Andreas Lubitz (kopilot zříceného letu 4U9525 Germanwings)

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy