Kosovo vydalo do Británie bývalého kněze, je obviněn ze zneužívání dětí

Londýn - Kosovo vydalo do Británie někdejšího kněze Lawrence Sopera, který je obviněn z pohlavního zneužívání dětí. Muž byl ihned po příletu do Spojeného království zatčen.

Kosovský prvoinstanční soud nejprve Soperovo vydání zamítl s tím, že trestné činy, ze kterých je viněn, jsou promlčené. Nakonec ale Priština s předáním souhlasila.

Sopera, který v minulosti zastával úřad opata v londýnském Ealing Abbey, policie zadržela v neděli po příletu na letiště Luton. V cele se kvůli deliktům z let 1972 až 1986 ocitl již v roce 2010, po propuštění na kauci ale z Británie odjel. Dopaden byl letos v květnu v Kosovu.

Podle vyšetřovatelů zneužil nejméně pět chlapců, jednomu z nich bylo méně než 14 let.

Související

Srbský prezident popřel zprávy o hromadění armády podél své hranice s Kosovem

NATO posílá 600 britských vojáků do Kosova

Zálohy budou pomáhat jednotkám NATO KFOR v regionu po ozbrojených střetech minulý týden. Srbský prezident Vučič mezitím popřel, že by shromažďoval vojáky na hranici s Kosovem. Informuje DW s odvoláním na agentury AP a AFP.
Policie na severu Kosova obklíčila nejméně 30 ozbrojenců

Během útoku "zelených mužíčků" zemřeli čtyři lidé. Útočníky podle Kosova podporuje Srbsko

Během ozbrojených střetů v obci Banjska na severu Kosova zemřeli čtyři lidé, včetně jednoho kosovského policisty a tří útočníků. Uvedla to kosovská policie. Úřady později uvedly, že mají pod kontrolou areál kláštera pravoslavné církve, který byl předtím obsazen přibližně 30 ozbrojenci. Kosovští představitelé tvrdí, že útočníci jsou profesionálové podporovaní Srbskem, což však Srbsko popírá.

Více souvisejících

kosovo Velká Británie Pedofilové

Aktuálně se děje

před 6 minutami

před 33 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Ilustrační foto

Zlevňování se nekoná. Ceny spotřebitelských výrobků v Česku opět rostou

Ceny spotřebitelských výrobků v Česku v dubnu vzrostly o 2,9 procenta ve srovnání s předchozím rokem, což představuje zrychlení oproti březnovému dvouprocentnímu nárůstu. Hlavními tahouny inflace byly ceny potravin, alkoholu a pohonných hmot. Vyplývá to z údajů zveřejněných Českým statistickým úřadem (ČSÚ). V porovnání s předchozím měsícem se spotřebitelské ceny v dubnu zvýšily o 0,7 procenta.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Vladimír Putin na ekonomickém fóru ve Vladivostoku

Rusko se připravuje na válku s NATO? Odvolání Šojgua z funkce ministra naznačuje, co Kreml chystá, tvrdí ISW

Podle analýzy amerického Institutu pro výzkum války (ISW) navrhnutí Andreje Belousova, dosavadního prvního místopředsedy ruské vlády a ekonoma, na post ministra obrany naznačuje, že prezident Vladimir Putin podniká kroky směřující k mobilizaci ruské ekonomiky a zbrojního průmyslu pro potenciálně dlouhodobý konflikt na Ukrajině a možnou budoucí konfrontaci s NATO. 

před 6 hodinami

MS v hokeji

Navzdory bojovnému srdci Poláci nestačili na zkušenější Švédy, alpské derby nabídlo jedenáct branek

Po vyrovnané boji s Lotyši narazili Poláci ve svém druhém zápase na letošním MS na daleko těžšího soupeře a to Švédy. Přestože ani tentokrát našim severním sousedům nechybělo vedle hlasité podpory z hlediště Ostravar Areny podobě nadšení jako proti pobaltskému soupeři, kvalita v jednotlivých hokejových dovednostech byla znát. Seveřané rozhodně nehráli na plný plyn, ale i v poněkud utlumeném režimu si dokráčeli za pohodovou výhrou 5:1 a k dosavadním třem bodům si tak připsali další tři. To v Praze se favorizovaným Švýcarům nerodilo očekávané vítězství vůbec lehce. Alpské derby nabídlo jedenáct branek, přičemž tu rozhodující vstřelili Švýcaři až v poslední minutě základní hrací doby. 

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Británie se k USA nepřidá. Zákaz prodeje zbraní Izraeli odmítá

Britský zákaz prodeje zbraní Izraeli by jen posílil hnutí Hamás, uvedl v neděli britský ministr zahraničí David Cameron ve vysílání stanice BBC.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy