Schulz je šašek, dobře že prohrál, útočí Robejšek

Praha - Sousední Německo žije tamním povolebním vyjednáváním. Zdá se, že zemi opět povede velká koalice v čele s Angelou Merkelovou. Co o tamní situaci soudí Petr Robejšek?

Robejšek se k situaci obšírně vyjadřuje na svém Facebooku. Píše mimo jiné o tom, jak to dle jeho názoru bylo s plánovaným vládním angažmá lídra německých sociálních demokratů Martina Schulze. „Schulz chtěl ministerstvo zahraničí vyrvat z rukou jiného neúspěšného předsedy SPD Gabriela, kterému ho navíc sám slíbil. Ale Schulz chtěl pro sebe prebendu za to, že svojí politickou neschopností úspěšně snížil již tak nízké volební preference SPD.“ tvrdí Robejšek. Podle něj ho k ústupu přiměl až enormní tlak zevnitř samotné SPD.

Robejšek patří k dlouhodobým kritikům Martina Schulze a nešetří jej ani teď. „Martin Schulz je dokonalým ztělesněním současného západoevropského politika. Sebestředný, intelektuálně podprůměrný, neuvěřitelně arogantní a nespolehlivý. Po prohraných parlamentních volbách řekl, že jeho strana půjde do opozice a že on nikdy nebude ministrem v kabinetu Angely Merkelové. Pár týdnů poté chtěl, skryt za dětinsky primitivní argumenty, oba tyto sliby porušit. A stalo se mu to, co se (bohužel) ostatním jemu podobným postavám nestává dost často. Prohrál všechno.“ píše český politolog, jež v Německu dlouho profesně působil.

Na závěr si ve svém komentáři neodpustil ani lehce alegorický příměr. „Předseda karnevalového výboru z Kolína nad Rýnem doporučil Schulzovi (ještě před dnešním zakončením jeho kariéry), aby si oblékl masku šaška. To je ale nespravedlivé vůči šaškům. Protože ti, na rozdíl od Schulze, ze sebe dělají blázny záměrně.“.

Související

Petr Robejšek (Foto: Luděk Kovář, Wikimedia Commons)

Video Grety šokovalo svět. Z Česka přišla rázná reakce

Vašimi planými řečmi jste mi ukradli moje sny a moje dětství, prohlásila Švédska ekologická aktivistka Greta Thunberg v pondělí v emotivním projevy na klimatické konferenci v New Yorku. Na lídry z desítek krajin světa, kteří se konference zúčastňují, téměř křičela. Její projev se setkal s úspěchem, ale i kritikou.
Petr Robejšek, mentor Realistů

Robejškovi Realisté definitivně končí

Většina členů politického uskupení Realisté dnes rozhodla o ukončení činnosti strany. ČTK o tom informoval Jiří Hynek, který byl kandidátem Realistů v loňských prezidentských volbách. Strana končí po třech letech od založení. Členská základna hlasovala od minulého pondělí do dnešních 16:00.

Více souvisejících

Petr Robejšek Martin Schulz (předseda Evropského parlamentu) Sociálnědemokratická strana Německa (SPD) Německo politika

Aktuálně se děje

před 16 minutami

před 53 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 8 hodinami

Masivní bezpečnostní operace, zákaz letadel, vzdušné taxíky. Francie se chystá na olympiádu

Během slavnostního zahájení olympijských her dne 26. července bude nad regionem Paříže po dobu šesti hodin uzavřena obloha v rámci rozsáhlé bezpečnostní operace. Oznámilo to vedení pařížských letišť, uvedla agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy