Legendární tenista Becker míří do diplomacie: EU ho pošle do Středoafrické republiky

Brusel - Bývalá německá tenisová hvězda Boris Becker bude sportovním a kulturním vyslancem Evropské unie ve Středoafrické republice, která patří k nejchudším zemím světa. Vítěz pěti grandslamů včetně tří wimbledonských titulů to potvrdil německé agentuře DPA.

"Jsem velmi poctěn, že jsem byl pověřen tímto úkolem. Udělám vše pro to, abych podpořil Středoafrickou republiku, která stále čelí ekonomickým, kulturním i sociálním problémům, v cestě, kterou nastavil prezident Touadéra," prohlásil Becker.

Padesátiletý Becker se po brzkém ukončení hráčské kariéry nevyhnul různým eskapádám v osobním životě, nedařilo se mu ani v podnikání.

Loni na něj soud vyhlásil osobní bankrot kvůli nesplacené půjčce. Do předloňska působil tři roky jako "superkouč" Srba Novaka Djokoviče.

Související

soudy

Legendární Boris Becker musí do vězení. Měl mařit insolvenční řízení

Držitel šesti grandslamových titulu a jedna z tenisových legend Boris Becker musí nastoupit do vězení, kde si má odpykat dva a půl roku kvůli tomu, že měl od roku 2017 několikrát mařit insolvenční řízení. Takový verdikt nad ním vynesl londýnský soud, avšak může se proti němu z vězení odvolat. Becker totiž dlouohodobě svou vinu odmítá.

Více souvisejících

Boris Becker EU (Evropská unie) Středoafrická republika

Aktuálně se děje

před 31 minutami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Aktualizováno před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

Kupka s Početím je novým rekordmanem českých aukčních síní

Česko má nový nejdražší vydražený obraz v dějinách země. Olejomalba Františka Kupky nazvaná Conception/Danae (Početí) se v neděli v Praze prodala za 115 milionů korun. S aukční přirážkou dosáhne finální cena částky 126,5 milionu korun.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy