Manželé poslali německé policii nezvyklou žádost, tam jim vyhověla

Takovou svatební fotografii, jakou se může pochlubit pár ze západního Německa, jen tak někdo nemá. Novomanžele totiž zachytil v den jejich sňatku v Dortmundu radar, který měří překročení maximální povolené rychlosti. Originál, který dostali loni spolu s pokutou, se zničil, policisté ale informovali na facebooku, že rádi páru zaslali kopii.

"Šestadvacetiletý muž nám minulý týden zaslal následující žádost: V květnu 2018 jej v den svatby spolu s manželkou zachytil policejní radar. Tehdejší fotografii by měl rád na památku. Originál se ale nešťastnou náhodou zničil," napsala dortmundská policie na facebooku a text doprovodila i dotyčnou fotografií. Vzhledem k přísným předpisům na ochranu soukromí nicméně novomanželům zakryla obličeje velkými smajlíky.

Stationäre Hochzeitsfotografie der Polizei!Ein äußerst ungewöhnliches Ansinnen erreichte die #Polizei #Dortmund in den letzten Tagen. Vorab wir konnten helfen und haben ein Brautpaar glücklich gemacht.Wir wünschen von Herzen eine glückliche Ehe ❤️https://t.co/c6RRNukurc pic.twitter.com/myry5GkvbE

— Polizei NRW DO (@polizei_nrw_do) 7. ledna 2019

"Rádi jsme pomohli a poslali jsme jim obrázek znovu," napsala ještě policie. Místo pokuty za překročení rychlosti ovšem tentokrát k fotce z radaru připojila přání šťastného manželství.

Jak rychle loni v květnu manželský pár kolem radaru projel, není jasné. Záhadou tak zůstává, na kolik eur dvojici neobvyklá svatební fotografie vyšla, poznamenala agentura DPA.

Související

německá policie

Německá vláda zvažuje tajné domovní prohlídky. Naráží ale na dilema

Německá policie možná bude moci provádět tajné domovní prohlídky. Ty jsou nyní zakázány, ministryně vnitra Nancy Faeser to chce změnit, a to kvůli hrozbám teroristů či pravicových extremistů. Její návrh nejprve musí schválit parlament. Návrh by umožnil úřadu kriminální policie (BKA) vstupovat do domů lidí podezřelých z terorismu za účelem instalace špionážního zařízení.

Více souvisejících

Policie Německo Německo Svatby zajímavosti

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy