Znásilnili mě dva cikáni, lhala dívka. Dav pak vypálil romský tábor

Řím - Rozvášněný dav vypálil romský tábor u italského města Turín. Důvodem bylo falešné obvinění dospívající dívky ze znásilnění dvěma Romy, informuje v neděli agentura AFP.

Incident se stal v sobotu na turínském předměstí Vallette. Šestnáctiletá dívka řekla svým rodičům, že jí ublížili dva Romové. "Znásilnili mě dva cikáni, když jsem vstupovala do domu," řekla. Několik stovek rozhořčených lidí se vydalo do ulic, aby proti tomuto činu protestovalo. Skupina asi 50 osob vyzbrojená kameny, holemi a zápalnými lahvemi se od demonstrace oddělila, vydala do romského ležení a zapálila stany, karavany a přístřešky. Dívka se později přiznala, že k sexuálnímu styku nebyla přinucena násilím. Lhala, aby se vyhnula hněvu rodiny. Deník La Repubblica uvedl, že dívka slíbila rodičům, že zůstane panna až do svatby. Znásilnění si vymyslela, protože spala se svým přítelem. Policisté museli na místo dovést jejího bratra, aby vše vysvětlil a dav uklidnil. Policie uvedla, že romský tábor ještě před útokem evakuovala a nikdo zraněn nebyl. Zatčeni byli dva muži ve věku 20 a 59 let za podněcování k násilí. Paola Bragantiniová, turínská tajemnice Demokratické strany, uvedla, že jádro skupiny tvořili především skalní fanoušci fotbalového klubu Juventus Turín, vedle jehož stadionu romský tábor ležel.

Související

Více souvisejících

Itálie Romové

Aktuálně se děje

před 31 minutami

Aktualizováno před 47 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Nový íránský tank Karrar

Íránské ozbrojené síly jsou mocné. Pozemní válku s Izraelem si ale nemohou dovolit

Íránský raketový útok proti Izraeli přináší řadu otázek. Jeden z velkých otazníků představuje samotná síla ozbrojených Teheránu. Jejich složení je totiž netradiční – spíše než na pozemní vojsko a letectvo kladou Íránci důraz na prostředky zastrašení. Primárním způsobem boje tak pro íránskou armádu jsou balistické rakety a bezpilotní letouny, jak jsme v posledních dnech a měsících měli možnost vidět.

před 4 hodinami

Olaf Scholz, Ukrajinský mírový summit 2024 (Bürgenstock)

Svět ostře reaguje na raketový útok Íránu na Izrael

Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová a předseda Evropské rady Charles Michel ve středu ostře odsoudili úterní raketové útoky Íránu na Izrael. Šéf unijní diplomacie Josep Borrell se k nim přidal už v úterý večer.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 9 hodinami

včera

včera

Izrael: Část íránských raket jsme sestřelili, hrozba dalšího útoku pominula. Izraelci opouští kryty

Izraelská armáda oznámila, že obyvatelé Izraele mohou opustit protiletecké kryty, protože bezprostřední hrozba útoků z Íránu "prozatím" pominula. Záchranáři v Tel Avivu hlásí dva lehce zraněné osoby v důsledku šrapnelů a několik dalších osob bylo ošetřeno kvůli lehkým zraněním, která utrpěli při úprku do úkrytu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy