Nástroj vlády USA? Používáme ho úplně všichni, varuje Kadyrov

Moskva - Čečenský vůdce Ramzan Kadyrov, mimo jiné spolupracovník a podporovatel ruského prezidenta Vladimira Putina, opět kritizoval Spojené státy za jejich zahraniční politiku. Tentokrát se pustil do Washingtonu situaci v Íránu. Podle něj používají USA dvojí metr. Zprávu přinesla agentura TASS.

Ramzan Kadyrov, čečenský prezident, komentoval reakci Spojených států na blokování řady sociálních sítí v Íránu kvůli protivládním protestům v Islámské republice. Podle politika používají americké sociální sítě v takovém případě dvojí metr.

"Ve Washingtonu jaksi nechtějí vědět, že právo na šíření informací je posvátné a mělo by být zaručeno všem, pokud takové informace neobsahují extremistické výzvy. Tady se ale blokují sociální sítě těm, kteří provádějí protesty proti íránské vládě.

Řekněte mi, kde je logika? Všechno by bylo v pořádku, pokud by Američané nebyli pokrytci. Facebook mi kvůli vymyšleným důvodům zablokoval mé účty, ale Washington dal mlčí. Nehledě na to, že byl takový postup naprosto bezdůvodný," napsal Kadyrov na sociální síti Telegram.

Kadyrov rovněž vyslovil myšlenku, že Facebook nedává svým uživatelům svobodu jednání a ve skutečnosti se jedná o nástroj vlády Spojených států. "Zablokují si toho, koho budou sami chtít," řekl politik.

Čečenec měl na mysli především podle něj nespravedlivé zablokování jeho účtů, jelikož to "zbavilo práva čtyř milionů lidí na to, aby dostávali informace" a současně také zabavilo více než 10 tisíc fotografií a videoklipů, které byly "Kadyrovovým duševním vlastnictvím".

Hlava Čečenské republiky také popřál mír a stabilitu íránskému lidu. "V Íránu se ozývají politická, ekonomická a sociální hesla. Tato země je naším nejbližším sousedem a máme zájem o mír a stabilitu v tomto státě. Jak jí bude dosaženo, to si vyřeší íránská vláda a místní obyvatelstvo," uzavřel.

Dodejme, že po celém Íránu se od 28. prosince konají protivládní demonstrace. O život při nich přišlo už 21 lidí, dalších až 450 osob skončilo ve vězení.

Některé sociální sítě (Instagram, Telegram, aj.) zablokovaly přístup íránským uživatelům.

Související

Ramzan Kadyrov

Hamás odmítá jednat o propuštění rukojmích. Postavil se za něj Kadyrov i Saúdská Arábie

Ismail Haniyeh, šéf politického úřadu Hamásu, uvedl, že nebude jednat s Izraelem o zajatých rukojmích, dokud boje neskončí. "Informovali jsme všechny strany, které nás kontaktovaly ohledně nepřátelských zajatců zadržovaných odbojem, že toto téma nebude otevřeno před koncem bitvy," říká. "A bude to jen za cenu, kterou odpor přijme," dodal. Za radikální hnutí se postavil Írán, čečenský vůdce Ramzan Kadyrov i Saúdská Arábie.

Více souvisejících

Ramzan Kadyrov USA (Spojené státy americké) Rusko čečensko Írán sociální sítě Instagram Facebook Telegram (mobilní síť)

Aktuálně se děje

před 23 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 6 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Rusko ještě víc zvýší výrobu zbraní. Kvůli americké podpoře Ukrajiny

Ve středu ruský ministr obrany Sergej Šojgu nařídil zvýšení výroby zbraní s důrazem na urychlení dodávek pro konflikt na Ukrajině. Toto rozhodnutí přichází týden poté, co americký prezident Joe Biden podepsal nový vojenský balíček v hodnotě desítek miliard dolarů jako pomoc pro Kyjev.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy