Finančák neošulíte: Astronaut musel platit i z vesmíru

Moskva - Ruská daňová centrála si své klienty najde i ve vesmíru. Podle dnešní informace šéfa ruské Federální daňové služby (FNS) Michaila Mišustina se její čerstvou "obětí" stal kosmonaut Pavel Vinogradov, který od konce března pobývá na palubě Mezinárodní vesmírné stanice (ISS).

Vinogradov, ve svých 59 letech považovaný za veterána ruských kosmonautů, vlastní pozemek nedaleko Moskvy. Úhradu daně na dálku mu umožnil fakt, že používá elektronický podpis a že na ISS je k dispozici internetové spojení. Pak už stačilo jen se přihlásit na příslušný web.

Mezinárodní vesmírná stanice (International Space Station - ISS) je v současné době jediná trvale obydlená vesmírná stanice. První díl stanice, modul Zarja, byl vynesen na oběžnou dráhu 20. listopadu 1998. Od 2. listopadu 2000, kdy na stanici vstoupila první stálá posádka, je trvale obydlena. V současné době je posádka, která se každých 6 měsíců obměňuje, tvořena 6 členy.

Související

Axiom Mission 2 (Ax-2), druhá čistě soukromá mise astronautů na Mezinárodní vesmírnou stanici, odstartovala v neděli 21. května v 17:37 EDT ze startovacího komplexu 39A v Kennedyho vesmírném středisku NASA na Floridě.

K ISS dorazila čtyřčlenná posádka soukromé mise Axiom Mission 2

Čtveřice členů soukromé mise Axiom Mission 2 (Ax-2) úspěšně dosáhla Mezinárodní vesmírné stanice (ISS) po úspěšném nedělním startu z Mysu Canaveral na Floridě. Tato mezinárodní posádka složená ze dvou Američanů a dvou občanů Saúdské Arábie plánuje strávit na ISS více než týden. Rajána Barnávíová se tak stane první astronautkou z arabského světa, která navštíví Mezinárodní vesmírnou stanici, informuje americká veřejnoprávní stanice PBS s odkazem na AP.

Více souvisejících

ISS (Mezinárodní vesmírná stanice) Daně finanční úřad

Aktuálně se děje

před 54 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 6 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Počasí narušilo lodní dopravu v Panamském průplavu, zjistili vědci. Region postihlo rekordní sucho

Klimatický fenomén známý jako El Niňo byl klíčovou příčinou nízkých srážek a rekordního sucha, které loni narušily lodní dopravu v Panamském průplavu. Ve středu to uvedli vědci, informuje agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy