Papež vypustil holubice míru, pak přišel děsivý útok. Podívejte se

Řím - Dvě bílé holubice míru, které v neděli nechal symbolicky vypustit papež František v rámci výzvy ke klidu na Ukrajině, napadli agresivní větší ptáci. Na jednu zaútočil racek a na druhou vrána. Zatímco jedna z holubic při útoku ztratila trochu peří, ale uletěla, osud druhé je krajně nejistý, upozornila agentura AP.

Holubice nechal papež z okna Apoštolského paláce na Svatopetrském náměstí ve Vatikánu za přihlížení desítek tisíc věřících vypustit dvěma dětmi. 

"Modlitbou jsem na blízku Ukrajině, zejména těm, kteří tam v těchto dnech přišli o život a jejich rodinám," řekl František podle české mutace Rádia Vaticana.

"Pevně doufám, že dojde ke konstruktivnímu dialogu mezi institucemi a občanskou společností, zabrání se každému násilí a v srdci všech převáží duch pokoje a hledání obecného dobra," dodal.

V Kyjevě to na mír zatím nevypadá

Před vchodem na stadion Dynama Kyjev je linie fronty, několik stupňů barikád za sebou. Mezi nimi hoří ohně, lidé sedí kolem na pneumatikách a vzduchem se nese zápach spáleniny.

Země tu klouže – jde o směs sazí a ledu. Součástí barikády je i ohořelý autobus, na střeše jsou navršeny pneumatiky do výšky asi dvou až tří metrů. Pobyt v takové karcinogenní atmosféře není právě zdravý. Na hromadě hoří pneumatiky, jako by demonstranti chtěli z budovy vlády vykouřit všechny její příslušníky, včetně premiéra Mykoly Azarova, píše rozhlas.cz.

„Jak vidíte, je tu hodně kouře, což policii znemožňuje střelbu. Z pneumatik je mnohem více dýmu než ze dřeva, proto je pálíme. Že je to škodlivé? Mnohem nebezpečnější než pálit pneumatiky je žít v této zemi," prohlásil jeden z topičů.

Související

Více souvisejících

Vatikán Ukrajina Papež František

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

Vladimir Putin na summitu Rusko Afrika 2023.

Rusko chce obnovit výrobu raket schopných nést jaderné hlavice

Ruský prezident Vladimir Putin na pátečním zasedání Rady bezpečnosti Ruské federace prohlásil, že země by měla obnovit výrobu pozemních raket krátkého a středního doletu, schopných nést jaderné hlavice. Tvrdí, že Spojené státy umístily tyto rakety v Evropě a Asii, napsala agentura Reuters.

včera

včera

včera

Zahájení KVIFF 2024 a červený koberec. Prohlédněte si galerii

Ve Varech odstartoval 58. Mezinárodní filmový festival

V Karlových Varech začal slavnostním příjezdem hostů 58. Mezinárodní filmový festival. Hlavní hvězdou zahajovacího večera je americký herec Viggo Mortensen, který obdrží Cenu prezidenta festivalu. 

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Vlak tam neměl co dělat, naznačil ministr příčinu tragické nehody u Nových Zámků

Tragickou čtvrteční srážku vlaku jedoucího z Prahy a autobusu u Nových Zámků na Slovensku pravděpodobně způsobilo selhání lidského faktoru. Vlak podle předběžných informací jel po koleji, která měla být po předchozích vydatných deštích mimo provoz. Nehodu nepřežilo sedm lidí, dalších pět osob utrpělo zranění. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy