Co bude dělat lovec mafiánů Šlachta? Chovanec o něj nestojí

Praha - Bývalý šéf protimafiánského útvaru Robert Šlachta by se chtěl do konce prázdnin rozhodnout, co bude dál dělat. Zatím je stále bez práce. Spekulovalo se o několika postech, ale Šlachta prý žádnou nabídku práce ve státní správě nedostal. Už před časem navíc ministr vnitra Chovanec řekl, že v jeho resortu pro Šlachtu není místo.

"Během července a srpna bych se chtěl určitě rozhodnout a poohlédnout se. Určitě já sám se nikam cpát nebudu," říká Robert Šlachta, Muž, který ví víc, než by se možná některým politikům líbilo.

Lidé z takto významných postů mohou pro stát představovat bezpečnostní riziko – proto je v zájmu vlády, aby se je snažila udržet ve státních službách. V tomto případě to ale působí, že od Šlachty dávají politici ruce pryč.

"V rámci resortu já jiné místo, které bych panu Šlachtovi nabízel, nemám – pokud se rozhodne využít nabídky jiného resortu, tak je to jeho rozhodnutí," řekl 4. července ministr vnitra Milan Chovanec.

"Nemám ze státního sektoru žádnou nabídku, ze soukromého sektoru mám nabídky, ale ty zatím nemíním akceptovat," vysvětloval svojí situaci Šlachta. V médiích se spekulovalo i o tom, že by Šlachta mohl skončit v Nejvyšším kontrolním úřadu (NKÚ).

"Pokud se mi ozve, tak že s ním rád proberu možnosti, jaké tady jsou," potvrdil TV Nova ředitel NKÚ Miloslav Kala. Šlachta se ale netají tím, že by nejraději šel zpátky do služebního poměru. A není jediným, kdo měl přístup k vysoce utajovaným informacím a po letech odešel z významné pozice.

Spekuluje se například, kam zamíří odcházející šéf české kontrarozvědky Jiří Lang, který bude navíc povýšen do druhé generálské hodnosti. Velmi dobře dopadl třeba bývalý policejní prezident Oldřich Martinů. Po odchodu do civilu se stal jedním z nejdůležitějších mužů Europolu. Naopak bývalý elitní policista Josef Doucha přešel do advokátní praxe a teď čelí podezření z korupce.

Související

  Robert Šlachta.

Soud začal projednávat žalobu Grygárka na Šlachtu kvůli jeho knize

Soud dnes začal projednávat žalobu někdejšího náměstka Vrchního státního zastupitelství v Praze Libora Grygárka na předsedu hnutí Přísaha Roberta Šlachtu kvůli knize Třicet let pod přísahou. Grygárek po někdejším šéfovi Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) žádá omluvu a půlmilionové odškodnění zejména za poškození pověsti.

Více souvisejících

Robert Šlachta Milan Chovanec

Aktuálně se děje

před 33 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Barrandovský most nebude opravený už na konci léta. Praha musí změnit plány

Špatná zpráva pro pražské řidiče přišla ve čtvrtek od vedení Technické správy komunikací hlavního města Prahy. Firma dnes oznámila, že rekonstrukce Barrandovského mostu se oproti poslednímu plánu protáhne. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy