Vláda schválila odchod policejního prezidenta Tuhého z funkce

Praha – Vláda Andreje Babiše schválila odchod Tomáše Tuhého z funkce policejního prezidenta. Šéf policie by se měl stát velvyslancem v Bratislavě. Uvedl to dnes server Neovlivní.cz.

S odkazem na tři neuvedené zdroje server Neovlivni.cz uvedl, že vláda na svém minulém zasedání schválila jmenování Tuhého velvyslancem. O změně na pozici policejního prezidenta média již dříve spekulovala. Vláda se k věci zatím nevyjádřila. Sám Tuhý už koncem května řekl deníku Právo, že o odchodu z funkce neuvažuje.

Dnes svá slova Tuhý potvrdil. "K tématu odchodu z funkce policejního prezidenta jsem se již opakovaně veřejně vyjádřil, aktuálně nemám žádné nové informace," uvedl Tuhá prostřednictvím twitterového účtu Policie ČR.

Vyjádření policejního prezidenta: k tématu odchodu z funkce policejního prezidenta jsem se již opakovaně veřejně vyjádřil, aktuálně nemám žádné nové informace.

— Policie ČR (@PolicieCZ) 21. června 2018

 Podle Aktuálně.cz ale Tuhý na základě usnesení vlády převezme vedení české ambasády v Bratislavě až po vypršení svého mandátu šéfa policie. Do funkce policejního prezidenta byl Tuhý ustanoven v dubnu 2014, mandát mu končí v dubnu příštího roku. 

Do funkce policejního prezidenta byl Tuhý ustanoven v dubnu 2014. Mandát mu končí v dubnu příštího roku. Letos v květnu řekl Tuhý Právu, že nikam neodchází a žádnou oficiální nabídku na jiný post nedostal.

Policejního prezidenta ustanovuje do funkce ministr vnitra. Kandidátem na pozici ministra vnitra v další Babišově vládě je předseda ČSSD Jan Hamáček.

Server také upozorňuje, že je jde už o několikátou personální změnu, která může mít dopad na premiérovu kauzu Čapí hnízdo

Související

Tomáš Tuhý

Velvyslanec a bývalý policejní prezident Tuhý čelí podezření, že opisoval v disertační práci

Bývalý policejní prezident a nyní velvyslanec na Slovensku Tomáš Tuhý má v disertační práci velkou část nepřiznaných buď doslovně shodných, nebo mírně poupravených textů ze dvou diplomových a dvou bakalářských prací jiných autorů a z několika článků z internetu, napsal dnes server Seznam Zprávy. Odkazuje na analýzu experta na plagiátorství Jana Macha z Vysoké školy ekonomické (VŠE) v Praze. 
Karel Gott

Karel Gott byl velikánem pro Čechy i Slováky, míní ministryně

Zpěvák Karel Gott byl velikánem pro slovenský i český národ a navždy takovým zůstane. Novinářům to dnes řekla slovenská ministryně kultury Ľubica Laššáková, která zápisem do kondolenční knihy na českém velvyslanectví v Bratislavě vyjádřila soustrast nad Gottovým úmrtím.

Více souvisejících

Tomáš Tuhý (Policie ČR) Vláda ČR Slovensko Policie ČR

Aktuálně se děje

před 29 minutami

před 31 minutami

před 55 minutami

Aktualizováno před 1 hodinou

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

před 1 hodinou

Aktualizováno před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Čerpací stanice, ilustrační fotografie.

Pohonné hmoty mají zlevnit. Navzdory začátku motoristické sezóny

Cena benzinu překročila 40 korun za litr, nafta je o více než korunu levnější. Navzdory zahájení motoristické sezóny se čeká první letošní výraznější zlevňování pohonných hmot. Důvodem je znatelný pokles cen ropy, která se minulý týden prodávala za cenu kolem 90 dolarů za barel. Nyní stojí méně než 84 dolarů. 

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Ruská armáda na Ukrajině opět použila zakázané chemické zbraně, tvrdí USA

Spojené státy obvinily Rusko z použití chemické zbraně proti ukrajinským silám v rozporu s mezinárodní úmluvou o zákazu této výzbroje. Informace přinesly agentury Reuters a AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy