Fotka s Kajínkem? Policisté dostali za kontroverzní snímek trest

Ostrava - Policisté, kteří se v Ostravě vyfotili s Jiřím Kajínkem, nakonec vyvázli jen s písemným napomenutím. Fotografie vznikla před budovou Vysoké školy báňské - Technické univerzity Ostrava. Omilostněný vrah tam u služebního vozu policie zapózoval se třemi ozbrojenými policisty. Snímek se následně rozšířil na sociálních sítích.

Počínání policistů už na jaře jejich nadřízení odsoudili a označili ho za ohrožení profesní cti.

"Ředitel Městského ředitelství policie Ostrava v rámci neveřejného řízení ve věcech služebního poměru uznal vinnými z kázeňského přestupku tři policisty a uložil jim kázeňský trest dle zákona o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů. Rozhodnutí jsou pravomocná," uvedla už dříve mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Pokorná.

"Jednalo se konkrétně u všech tří policistů o uložení kázeňského trestu písemné napomenutí," je uvedeno nyní v textu, který policie zveřejnila na webu.

Kajínek byl odsouzen 23. června 1998 na doživotí za to, že v roce 1993 zastřelil podnikatele Štefana Jandu a jeho bodyguarda Juliána Pokoše, druhý osobní strážce střelbu přežil. Žádost o obnovu procesu zamítly vrchní i Ústavní soud. Prezident Miloš Zeman loni udělil Kajínkovi podmíněnou milost.

Související

Prezident Miloš Zeman

Zeman jmenoval 35 nových soudců, obhajoval milost pro Kajínka

Prezident Miloš Zeman dnes na Pražském hradě jmenoval 35 nových soudců. Popřál jim, aby nepodléhali mediálním a jiným tlakům a řídili se vlastními názory. Vysvětloval jim také, jak se rozhoduje při udílení milostí. Hájil své rozhodnutí omilostnit odsouzeného vraha Jiřího Kajínka a uvedl, že milost by nikdy nedal tunelářům.

Více souvisejících

Jiří Kajínek Policie ČR Ostrava

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy