Policie ČR má 55 nových motocyklů BMW, flotila přišla na 30 milionů

Policie zčásti obmění svůj motocyklový park, pořídila 55 nových motocyklů značky BMW zhruba za 30 milionů korun. První 15 strojů převzala v Brně už loni na konci listopadu, dnes zbylých 40. Na policejní webu to uvedla mluvčí Eva Kropáčová. Motocykly financoval Fond zábrany škod České kanceláře pojistitelů.

"Nové policejní motocykly nahradí a zároveň doplní stávající flotilu služebních motocyklů a umožní dopravním policistům efektivněji reagovat na aktuální situaci v silničním provozu, zejména ve vztahu k rychlejšímu řešení mimořádných situací na pozemních komunikacích či komplikací v plynulosti silničního provozu," uvedl ředitel dopravní policie Tomáš Lerch.

Flotila policejního mototeamu má kolem 240 motocyklů, jejich počet se novou zakázkou nezvýší. Starší kusy policisté vyřadí, sloužit budou vzdělávání a výcviku.

Dopravní policisté mají od dnešního dne nové motocykly značky BMW. https://t.co/VuDPh636bA pic.twitter.com/8erdICNc4M

— Policie ČR (@PolicieCZ) 30. května 2019

Dopravní policisté například v roce 2009 nakupovali Yamahy FZ6SA Fazer v policejní úpravě a cestovní FJR1300A. V policejních službách jsou i motocykly značky Honda. Vedle velkých cestovních ST 1300 Pan European jsou to městské Hondy CB 250. V roce 2016 policie za 60 milionů korun nakoupila 135 nových motocyklů BMW. Dvě třetiny dodávaných strojů tvořily cestovní motorky střední třídy F800GT vybavené řadovým dvouválcem o výkonu 90 koní. Zbytek tvořily dálniční expresy R1200RT o výkonu 125 koní, které dokážou jet rychlostí přes 220 km/h. O tento typ jde také v případě 55 nových motocyklů.

Motocykly mají přizpůsobené ovládání výstražného a rozhlasového zařízení, včetně nápisové cedule tak, aby je mohl policista za jízdy bezpečně ovládat. Tento typ motocyklů využívají i ostatní policejní sbory v Evropě.

Související

Agenti GRU zodpovědní za výbuchy ve Vrběticích na Zlínsku.

Policie odložila případ Vrbětice. Smrtící exploze způsobili agenti ruské GRU

Policie odložila případ výbuchů muničních skladů ve Vrběticích na Zlínsku, k nimž došlo v druhé polovině roku 2014. Exploze připravily o život dva české občany a způsobily škodu přes miliardu korun. Podle policie se podařilo prokázat podíl ruské vojenské rozvědky na způsobení výbuchů, přičemž jde o součást jejího dlouhodobého diverzního působení mimo území Ruska.

Více souvisejících

Policie ČR motorky

Aktuálně se děje

před 30 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 6 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Rusko ještě víc zvýší výrobu zbraní. Kvůli americké podpoře Ukrajiny

Ve středu ruský ministr obrany Sergej Šojgu nařídil zvýšení výroby zbraní s důrazem na urychlení dodávek pro konflikt na Ukrajině. Toto rozhodnutí přichází týden poté, co americký prezident Joe Biden podepsal nový vojenský balíček v hodnotě desítek miliard dolarů jako pomoc pro Kyjev.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy